Dnevni horoskop za 09.08.2016.

0

Ovan

OvanDanas vam nije lako da kontrolišete talas oduševljenja kad prepreke koje su bile pred vama padnu same od sebe. To što ste uzbuđeni oko stvari koje vas očekuju u budućnosti ne znači kako trebate zaboraviti dnevne obaveze. Shvatite trenutne obaveze vrlo ozbiljno, jer iako se stvari popravljaju ne znači da će se sve samo od sebe srediti.

 

Bik

BikDruštvene obaveze bi vam danas mogle donijeti dodatni stres, jer će pred vas staviti nemoguće zahtjeve. Iako imate dovoljno energije za razvući se na toliko obaveza, ne želite poremetiti ravnotežu koju ste teškom mukom uspostavili. Otvorenost prema novim stvarima je u redu, ali nemojte se bojati reći “Ne” ako vam zdrav razum govori da ćete prihvatajući nešto naštetiti sebi.

 

Blizanci

BlizanciDanas vam je bitniji cilj nego sredstva. Lakše vam je pratiti nečiju ideju nego izmišljati toplu vodu, jer bitan je samo cilj. Jasno vidite prednosti tuđe ideje pa ste spremni odustati od vlastite. Takođe i uspjeh zajedničkog rada će vam donijeti veće zadovoljstvo nego da ste išli raditi nešto na svoju ruku. Na ljubavnom planu saslušajte šta vam partner ima za reći.

 

Rak

RakSpremni ste vratiti se na posao, ali imate nerealna očekivanja. Bilo bi pametno da prođete listu zaduženja koja imate prije nego potrošite previše energije na različite projekte koje ne možete završiti zbog nedostatka vremena. Bolje bi vam bilo zapeti na nekoliko zadataka koje možete sigurno dovršiti. Previše započetih poslova na kraju ne donosi ništa osim umora.

 

Lav

LavDanas vaša kreatvinost nema granica, ali trik je pronaći način kako je integrisati u dan. Ako posao od vas traži koncentraciju na poslove koji se ponavljaju, to bi vas moglo poprilično iznervirati. Htjeli biste se pokazati kao kreativna osoba, ali budite oprezni – vaša frustracija mogla bi izazvati impulsivnu reakciju koja će vam pokvariti dan. Pokušajte biti strpljivi, a najbolje ideje sačuvajte za poslije posla.

 

Djevica

DjevicaImate jasne ideje šta želite postići danas ali vaši dnevni zadaci zavise od neočekivanih promjena nečijeg ponašanja. Ako vaš saradnik učini nešto što vas ostavlja nemoćnima, moraćete prerasporediti svoje snage i planove te neke aktivnosti odgoditi, kako biste popravili situaciju. To će se najviše odraziti na vašu porodicu koja time neće biti zadovoljna. Nadoknadite im to vrijeme u iduće dane.

 

Vaga

VagaJednostavno ne možete ugurati više aktivnosti u svoj raspored, jer će vam se čaša rasprsnuti od pritiska. Nažalost, moglo bi vam se dogoditi da ne prepoznate ovu napetu situaciju sve dok ne bude prekasno. Jednom kad shvatite šta se događa, najlakše rješenje za sve će biti pustiti sve da se razbije. Spriječite ovu situaciju olakšavajući sebi raspored na vrijeme.

 

Škorpija

ŠkorpijaMorate biti oprezni kako raspoređujete svoj budžet, jer ste u opasnosti da potrošite više novca nego što imate. Vjerujete kako će vam se novac umnožiti sam od sebe, kako biste zadovoljili sve svoje materijalne potrebe. Bolje vam je da se reorganizujete što prije kako ne biste osjetili posljedice nepotrebne finansijske krize.

 

Strijelac

StrijelacVrlo vam je lako previdjeti detalje koji bi vas mogli dovesti u neprilike. Malo zdravog razuma dugoročno će vam donijeti više zadovoljstva, ali danas vam je teško zadržati obje noge na zemlji. Vaša sposobnost zamišljanja je veoma jaka pa vjerujete kako ste nepobjedivi. Negiranje stvarnosti će pogoršati situaciju iako pozitivan stav nikada nije na odmet. Nemojte negirati stvarno stanje samo zato što vam komplikuje život.

 

Jarac

JaracŽelite upotrijebiti svoju logiku kako biste lakše prošli kroz kompleksne informacije koje dobijate, ali ono što dobijate prkosi racionalnim analizama. Zaboravite pravdanje svojih ideja i misli drugima. Vjerujte svojoj intuiciji i nećete pogriješiti.

 

Vodolija

VodolijaDanas ste jedna prava tvornica snova. Čak i u budnom stanju vaša mašta i vizije vuku vas u neke druge svjetove budućnosti. Vaša mašta bi mogla imati dobar uticaj na vaše želje i sljedeću stvar koja vas čeka. Nemojte se zbuniti miješajući svoju hiperaktivnu maštu sa stvarnim događajima.

 

Ribe

RibePrilično ste sigurni kako možete uticati na svoju karijeru zamišljajući svoj život onakvim kakvim biste htjeli. Problem je u tome što bi vaše vizije mogle izaći iz okvira u kojima se nalazite pa ćete i loše stvari vidjeti bolje nego što jesu. Ako svjesno izbjegavate negativnost, nemojte donositi nikakve važne odluke, jer za njih trebate vidjeti i onu tamniju stranu. Razmislite i o lošijim tačkama svog plana prije nego upalite svoj slijepi optimizam.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info