Neki su na dijeti, a neki se pametno oblače: 9 modnih trikova za tanji struk

0

Ne, niko ne pokušava da vas ubijedi kako je višak kilograma super stvar. I sami znate da to može biti prilično opasno. Ipak, dok ih ne pobijedite (ili, ako imate obline) oblačite se prama sljedećim pravilima i izgledaćete veoma, veoma dobro.

Štaviše, ako ih poštujete, možete izgledati kao da imate pet kilograma manje.

Veličina


Utezanje u manju veličinu nikada neće laskati vašem tijelu. Smanjite izgled “izraslina” i “ispupčenja” tako što ćete nositi odjeću koja savršeno “pada”. Ukoliko je neki komad garderobe, koji vam se veoma sviđa, između veličina, uvijek ga možete odnijeti krojačici. Isto važi i za brushalter.

Onaj koji vam odlično pristaje nikada se neće urezati u leđa, korpice neće izgledati naborano, neće imati bretele koje padaju s ramena ili žicu koja se stalno podiže.

Pazite na šav


Šav na pantalonama i farmericama treba da seže do članaka ili, maksimalno, 2.5 cm ispod njih. Tamne nijanse pantalona, sa blago zakošenim nogavicama i bez nabora, najviše će laskati vašem izgledu.

Suknja olovka kroja koja seže tik ispod ili tik iznad koljena uvijek je odličan izbor. Izbjegavajte kapri, duge i vrećaste šorceve kao i bezlične suknje koje sežu do pola lista.

Visoki pojas


Eksperimentišite sa uskim farmericama ili crnim pantalonama koje imaju visoki pojas. Zbog visokog pojasa, noge će izgledati vizuelno duže, a posebno ako u pantalone ili farmerice “ušuškate” majicu ili bluzu.

Kako biste zadržali moderan izgled, birajte modele s rajsferšlusom koji seže tik iznad pupka.

Ne zaboravite asesoare


Štikle boje kože, sa šiljatim vrhom i bez kaišića koji se kopčaju oko članaka, izdužuju liniju vaših nogu. Kada je riječ o nakitu, uvijek birajte komade koji su “dugi”.

Primjera radi, duže naušnice i orglice skrenuće pažnju sa kritičnih tačaka na tijelu te će dodatno, vizuelno, “izdužiti” vašu kombinaciju.

Monohromatski stil


Crna kombinacija uvijek je elegantna i šik, ali i druge tamne nijanse mogu vam podjednako pomoći da izgledate vitkije.

Isprobajte tamne nijanse crvene, zelene i plave boje: monohromatski izgled stvoriće dugu vertikalnu liniju, a usljed čega će vaše tijelo izgledati više i vitkije.

Kaiš


Kada nosite šire bluze, tunike i kardigane, obavezno nosite i tanki kaiš. Držite se podalje od debljih varijanti: masivni kaiš će vaše tijelo “presjeći” na pola, a usljed čega ćete izgledati niže.

Torba


Prevelike torbe ne laskaju većini figura. Uvijek je bolje nositi manju torbu koja je proporcionalna vašem tijelu.

Rukavi


Dužina rukava koja se smatra izuzetno elegantnom i koja laska svakoj figuri je tri četvrtine.

Kada je riječ o dužim rukavima, oni ne bi trebalo da sežu duže od zglobova.

Pruge


Vertikalne pruge (posebno na pantalonama i suknji olovka kroja) vizuelno će izdužiti vašu figuru.

Nećete pogriješiti ni ako nosite košulju ili bluzu sa vertikalnim prugama, ali u tom slučaju je najbolje da donji dio bude u nekoj od tamnijih boja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info