5 stvari koje nikad ne bi trebalo da radite prije seksa

0

Od zaštite od seksualno prenosivih oboljenja do izbjegavanja vaginalne suvoće i neugodnih gasova, ovih pet stvari trebalo bi da uzmete u obzir prije nego sljedeći put zaljuljate krevet.

  • Korištenje antihistaminika. Oni isušuju sluzne membrane kako bi se ublažilo začepljenje nosa, ali mogu isušiti i druge dijelove tijela, posebno vaginu.
  • Konzumiranje začinjene hrane. Hrana može da utiče na vaginalni miris. Začinjena hrana može uzrokovati nadimanje i pojavu gasova, a to svakako želite izbjeći.

  • Konzumiranje većih količina alkohola. Naravno, par pića neke ljude može “oraspoložiti”, ali pretjerivanje može otupiti vaša čula, a samim tim biće vam mnogo teže da postignete orgazam.
  • Depiliranje. Ukoliko radite depilaciju intimnih dijelova tijela, najbolje je da izbjegavate seks dvadeset i četiri sata nakon samog čina. Nakon depilacije, koža postaje mnogo osjetljivija, a može doći i do iritacije. Koži je potrebno malo vremena da zacijeli.
  • Korištenje hrane za predigru. Korištenje topljene čokolade tokom predigre može vam se činiti kao ekstra uzbuđujući čin, ali to ne treba da radite. Korištenje bilo čega u smislu lubrikanata, a što sadrži šećer, može izazvati gljivičnu infekciju, jer se gljivice hrane šećerom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info