Na vrhu Evrope

0

Polovinom jula, uz prijateljsku podršku kompanije m:tel, uspješna planinarska ekipa popela se na najviši vrh Evrope – Elbrus visok 5.642 metra, saopšteno je iz planinarsko-alpinističkog kluba “Samit” iz Banjaluke.

Čestitke za uspješnu ekspediciju na vrh Starog kontinenta zaslužuju: Miroslav Trivić, Dijana Vrhovac i Milica Bogdanović iz banjalučkog PAK “Samit”-a, Igor Milošev iz Planinarskog društva “Patrija” Gradiška, Draško Zgodić iz Planinarskog društva “Klekovača” iz Prijedora, kao i Jovana Bogojević iz Požarevca.

Planinari kažu da je put bio zahtjevan i naporan, ali da ih je vrijeme ipak dobro poslužilo pa su prilagođavanja visini odradili bez većih problema. Ističu da su, uprkos nedostatku kiseonika i velikim hladnoćama, izdržali i ni u jednom trenutnku nisu pomislili da odustanu na svom putu na krov Evrope. Podsjećamo, Elbrus je najhladnija planina Evrope, gdje se temperatura vazduha spušta i do 40 stepeni ispod nule. Sastavni je dio Kavkaza, jednog od najvećih planinskih lanaca svijeta. Nalazi se na jugu evropskog dijela Rusije, u blizini granice sa Gruzijom.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info