Žene u tridesetima: 5 lekcija koje obavezno treba da naučite!

0

Tridesete. Sigurno i dekada života kada se ostvarujete na svim poljima. Dajete maksimum od sebe. Ipak, kako biste bile što srećnije, ispunjenije i zadovoljnije u tridesetima (i sa ponosom i osmijehom na licu hrabro “zagazile” u četrdesete) potrebno je i da savladate određene životne lekcije. Evo i koje.

Ne žurite


To se odnosi na sve aspekte vašeg života. Nemojte biti nestrpljivi. Ako se viđate s nekim, odvojite vrijeme da razmislite da li je ta osoba za vas, želite li da provedete s njom ostatak života ili ne. Ako volite da radite nešto onda to i radite. Ako ste u trećoj dekadi to ne znači da ste riješili zagonetku vašeg života. Još uvijek ste mladi.

Posao nije vaš život!


I to uvijek trebate imati na umu. U redu, sasvim je logično ukoliko ste odlučili da se posvetite karijeri, ali potrebno je znati da nije sve u poslu. Nemojte dozvoliti da život prolazi pored vas – živite ga! Gledajte filmove, čitajte, družite se s ljudima, putujte. Različite aktivnosti pomoći će vam da razmišljajte jasnije.

Niko nije savršen


Manekenke koje imate priliku vidjeti u časopisima su fotošopirane. Dakle, nema poente da ih pokušavate kopirati. I one imaju mane, takođe. One su lijepe, ali i vi ste. Prihvatite sebe, prihvatite svoje mane.

Gradite svoj život na iskustvima


Iskustvo je najbolji način da naučite nove stvari u životu. Iz iskustava učite lekcije iz prve ruke koje su važnije i vrednije od svega što ste naučili u školi ili iz udžbenika. Sljedeći put kada budete željeli da naučite nešto, nemojte se ograničavati ni ustručavati.

Neuspjeh je stub uspjeha


Stremite ka ostvarenju ciljeva, ali nemojte očekivati da ćete ih ispuniti i biti uspješni odmah, iz prve. Padovi i neuspjesi sastavni su dio života. Iz njih učite gdje ste pogriješili. Te lekcije vas vode korak dalje u vašem životu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info