Jedina frizura koja svakoj ženi dobro stoji

0

Možete isprobavati razne stilove, koristiti mnogobrojne proizvode za njegu i stajling, ali često se zna desiti da niste zadovoljne svojom frizurom odnosno njenim izgledom. Ipak, svjetski stručnjaci tvrde da postoji frizura koja odlično odgovara svim teksturama kose.

Možda ćete se malo iznenaditi, možda čak i brecnuti, kada vam kažemo da je, zapravo, riječ o paž (bob) frizuri. Da, istoj onoj koju ste (vjerovatno) izdaleka posmatrali sa radoznalošću pa i sa blagom primjesom straha. Evo koje dužine paž frizure su idealne za teksturu vaše kose.

Tanka kosa


Ako imate tanku kosu, onda je nabolje da izbjegavate stepenasto ošišane pramenove. Zbog toga će kosa izgledati gušće i davaće iluziju većeg volumena. Ili, uvijek možete da se opredijelite za dužu verziju paž frizure, koja seže tik do ramena, a poznata je i pod nazivom lob.

Gusta kosa


Dakle, imate gustu kosu i nema šanse da bi ona mogla “izrasti” u elegantnu, glatku frizuru. Nemojte odustajati prebrzo. Istanjivanje kose, ali ne i skraćivanje – posebno na zadnjem dijelu – i šišanje prednjih dijelova stepenasto pomaže vam da imate savršenu paž frizuru.

Kovrdžava kosa


Kada se kovrdžava kosa kratko ošiša, stvari veoma lako mogu krenuti po zlu. Međutim, sve je izvodivo pa i kovrdžava kosa može izgledati odlično kada je kraća. Zapravo, kovrdžava kosa ima najviše potencijala da se od nje stvori fantastična paž frizura.

Kako biste najlakše napravili paž ili lob frizuru, kosu osušite peškirom, ali tako što ćete je lagano stiskati (sigurno ne želite da kosa postane neposlušna). Nakon toga kosu sušite fenom (na što manjoj brzini) ne koristeći četku. Ako želite lob, nakon sušenja fenom, nasumične pramenove “provucite” kroz figaro.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info