Horoskop otkriva: Ovo je vaš najveći strah!

0

Proučavanje “mračne” strane svakog horoskopskog znaka, kao što su strahovi koje svako od nas ima, astrologiju svakako može učiniti mnogo korisnijim oruđem. Što više postajemo svjesniji strahova koje imamo to nam je lakše i da ih se riješimo te da postanemo osobe koje i treba da budemo. Sljedeći strahovi karakteristični su za svaki horoskopski znak.

 

Ovan

ovanJedina stvar koja je ovnovima strašnija od poraza je gubitak prijatelja u tom procesu. Mada, oni to ne shvataju dok ne bude prekasno, jer zaista mrze da budu poraženi. Ovnovi su ratnici. Ulaze u borbu ne samo zato što žele da pobijede već i zbog toga što je to u njihovoj prirodi. Kada njihove akcije imaju suprotan efekat od očekivanog, oni do kojih im je stalo ne uzvraćaju borbom već ih napuštaju, a ovnovi to sebi ne opraštaju tako lako. Postaju uznemireni, ali ih taj nemir samo podstiče da se više bore kako bi se riješili energije. To je začarani krug.

 

Bik

BikBikovi vole da im je udobno. Oni uživaju u svemu: dobroj hrani, društvu ljudi, lijepom tepihu, rasplamsanom kaminu i, generalno, u svemu što doprinosi toploj atmosferi. To je mnogo više od preferencija za udobnošću – kod bikova postoji duboka potreba da budu okruženi komforom. S obzirom na to da komfor koji zahtijevaju mora biti podržan sa strane finansijske stabilnosti, bikovi čuvaju svoj novac i boje se dugova kao kuge. Kada vide da im se stanje na računu smanjuje, prva im je briga da će morati da promijene način života. Ništa ih ne plaši toliko kao nestabilnost, finansijska i svaka druga.

 

Blizanci

BlizanciBlizanci uvijek mijenjaju svoja mišljenja, odluke, izbore pa čak i obećanja (kako prema sebi tako i prema drugima). Zašto? Zato što nemaju osjećaj da bi trebalo da ih se pridržavaju. Zbog toga su često tako okretni manipulatori. Mijenjaju svoj stav tako često da na kraju zaboravite šta su na početku rekli. Međutim, oni imaju i slabosti, a najveća im je strah od donošenja odluka. Blizanci imaju dvije strane ličnosti (muškarci i više) koje su u stalnom konfliktu jedna s drugom. Onog trenutka kada donesu jednu odluku, njihova “druga polovina” počinje da “kuva” šta bi se moglo uraditi umjesto toga. Problem je u tome što blizanci znaju da obje strane imaju sjajne ideje.

 

Rak

RakRakovi su krajnji agorofobi. Vole da ostanu u svojoj zoni sigurnosti, na mjestu gdje ih niko ne može povrijediti. Oni se mogu osjećati sigurnije u zoni na koju su navikli, ali izolacija koja se na takav način stvara nimalo nije dobra po njih. Moraju da nauče kako da se opuste, da rade stvari koje ih plaše, da idu na mjesta koju su im nepoznata i fizički i emocionalno. Na taj način mogu da nauče da lična sloboda ima više veze sa unutrašnjim nego spoljašnjim okolnostima.

 

Lav

LavAko postoji jedna stvar koju lav ne trpi, to je da neprimijećen uđe u prostoriju. Srećom po lavove, oni znaju kako da se suoče s tim strahom na motivacion način. Učiniće sve da drugima postane gotovo nemoguće da ih ne primijete bilo da je to način oblačenja, govor tijela ili način na koji se izražavaju. Većinu vremena koriste sva tri da bi privukli pažnju okoline. Potrebno im je da budu viđeni kako bi opravdali svoja iskustva. Dobrim dijelom razmišljaju da, ako nešto drugi ne vide, to znači da se nije ni desilo.

 

Djevica

DjevicaUkoliko želite da ovaj znak iznervirate do maksimuma, to ćete uraditi u slučaju da prospete vino po njihovom tepihu, bacite maramicu na pod ili obrišete masne ruke o stolnjak. Čak i najmanji znak neorganizovanosti u njihovom privatnom životu ili fizičkom svijetu kod djevica može izazvati stanje očaja. Sve mora biti “pod konac” i najbolje funkcionišu kada se sve dešava ustaljenim redoslijedom. Veliki su robovi navika, a dobra organizacija način je na koji emocije drže na odstojanju. Iako se svjesno plaše spoljašnje nesavršenosti, ono od čega imaju najveći strah su njihovi unutrašnji nedostaci.

 

Vaga

VagaInteligentni, dragi, strastveni ljudi, vage su izuzetno dobri romantični partneri. Teško je zamisliti da bi sami mogli da provedu život. To je posebno njima teško da zamisle, jer ih ništa više od toga ne plaši. Vage su ili ozbiljni monogamisti ili su stalno u depresiji. Kod njih ne postoji sredina. Teško im pada kada ih neko ostavi i veoma rijetko su vage te koje ostavljaju. Ne snalaze se baš najbolje kada su bez partnera, a to i priznaju.

Škorpija

ŠkorpijaMožete ih opisati kao mračne i kompleksne ljude. Napuštanje i izgaranje dva su faktora koja stvaraju strah od intimnosti kod škorpija. Boje se da će ih drugi ostaviti ili su prestravljeni da će izgubiti svoju individualnost u vezi. Kao rezultat toga, imaju tendenciju da privuku partnere kako bi ih, na kraju, odbili od sebe bilo da je to kroz varanje ili emocionalno povlačenje. Čak i kada ste samo prijatelji s njima, zbog škorpije ćete se svakih par mjeseci zapitati: “Šta sam uradila?”

 

Strijelac

StrijelacPo prirodi su istraživači. Vole da putuju svijetom u potrazi za svojim ličnim istinama poput djece bogatih roditelja. Razlika je u tome što to čine za svoj groš i ne žale koliko to košta. Njima vlada Jupiter koji je poznat i pod nazivom planeta ekspanzije. Oni su “divlji konji” koji su napravljeni da lutaju i to je činjenica. Možda upravo zbog Jupiterovog uticaja, pripadnici ovog znaka  pomalo su klaustrofobični, bilo da je riječ o zatvorenom prostoru ili svakodnevnim obavezama koje ih ograničavaju. Ništa ih ne plaši više od stvari za koje se čini da su prepreka njihovoj slobodi.

 

Jarac

JaracRadoholičari kojima je posao vrsta zavisnosti. Ništa im nije teško da urade i veoma rijetko se žale. Međutim, ono što im je velika mana je da ne mogu tako brzo da napreduju iako briljiraju skoro u svemu što rade. Zašto? Strah od neuspjeha nepremostiva je kočnica od koje pripadnici ovog znaka zaziru. Upravo taj strah je ono što određuje njihov spori, ali stabilni, tempo u svemu što rade. Jednom kada se odvaže i shvate da taj strah treba da ih motiviše na napredovanje, postaju skoro pa nezaustavljivi. Naravno, opet samo do određene tačke i onda opet počinje dugi period stagnacije i hibernacije, bar u poslovnom smislu.

 

Vodolija

VodolijaVodolije provode život u izbjegavanju bilo kakvih intelektualnih zamki. U ovom pogledu slične su strijelcima, s tim što je njihova klaustrofobija usmjerena na institucije, kao što su kancelarije, bolnice, škole pa čak i brak. Na pomenute institucije gledaju kao na vrstu intelektualnog zatvora te mrze ideju da im se pridaje epitet pripadanja određenim grupama. Veoma su originalne pa ih je zaista teško kriviti što se tako osjećaju. Ostavite vodoliju da se odluči ili je ostavite na miru. Tako će biti mnogo srećnija.

 

Ribe

RibePetar Pan horoskopa, ribe žive u svijetu fantazije u kojem, jednostavno, ne žele da odrastu. One to i ne mogu, čak i da žele. Ribe su znak koji je na poklon dobio neprekidnu kreativnost, ali s tim je došla i potpuna nesposobnost da se nose sa svakodnevnim životom. Veoma rijetko preuzimaju odgovornost za svoje postupke i voljeli bi, ako ikako mogu, da nikada ne odgovaraju za svoja djela. Zbog ovoga se često znaju okrenuti porocima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info