Neću i gotovo: 5 stvari na kojima žena ne treba praviti kompromis u vezi

0

Kompomisi su sastavni dio svake veze, međutim, oko sljedećih stvari nikada ne biste trebali da ih pravite.

Vaša porodica


Sasvim je u redu ako se vaša porodica i vaš partner ne slažu baš najbolje. Međutim, ako vaš partner preispituje vaš odnos sa vašom porodicom, to onda nije u redu. Partner koji vas voli trebao bi da poštuje vaše porodične veze, bez obzira na sve.

Ciljevi u vašoj karijeri


Vjerovatno već neko vrijeme radite na njihovom postizanju i ostvarivanju. Bez obzira šta je u pitanju, vaš partner vas nikada ne bi trebao odgovarati od nečega oko čega se strastveno zalažete.

Vaši prijatelji


Vaš partner nikada od vas ne bi trebao tražiti da se prestanete družiti s nekim, samo zato što se njemu ta osoba ne sviđa. Ako on odluči da se neće družiti s vašim prijateljima, to je sasvim u redu, ali ne bi trebalo da vam nabija osjećaj krivice zbog toga što vi provodite vrijeme s njima.

Vaše zdravlje


Nikada ne biste trebali osjećati pritisak, od strane vašeg partnera, da učestvujete u nezdravom načinu ponašanja. Ukoliko ne želite da konzumirate alkohol, cigarete ili bilo šta drugo što vam se ne sviđa, ne biste trebali dozvoliti partneru (a ni bilo kome drugom) da vas ubijedi u suprotno.

Vaša interesovanja


Nikada ne biste smjeli imati osjećaj da nemate vremena da radite stvari koje volite, samo zbog toga što ste u vezi. Važno je da imate zajedničke interese i uživate u zajedničkim aktivnostima, ali je podjednako važno i da odvojite vrijeme samo za sebe i da uživate u stvarima koje vi volite. Nemojte odustajati od nečega što volite raditi samo zato što se to vašem partneru ne sviđa.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info