Evo zašto žena koja se ne boji zaplakati nije slaba već snažna i zdrava

0

Plakanje se najčešće smatra slabošću. Kulturološki smo opsjednuti snagom i dostignućima te skoro pa nikada ne želimo da pokažemo kako smo ranjivi.

Međutim, žene koje “često plaču” zapravo pokazuju svoju ranjivost i za to je potrebno dosta snage. Samo psihički snažni pokazuju svijetu do čega im je stalo i zbog čega su uznemireni. Zapravo, “plačljivice” su veoma dobre osobe.

Fizički su zdrave


Ispostavilo se da nas plakanje čini zdravijima. Zadržavanje emocija unutra može izazvati mnoga mentalna oboljenja. A stres s kojim se ne pozabavimo na adekvatan način može da poveća rizik od svih vrsta fizičkih problema koji utiču na sve, od kože do srca. Plakanje, isto tako, snižava količinu prirodnih hemikalija u organizmu koje dovode do anksioznosti.

Spremne su na bol kako bi se ponovo osjećale dobro


Kada plačete to pokazuje da ste dozvolili sebi da osjetite nešto što nije prijatno. To može biti bolno ili teško da se savlada, ali se vi s time suočavate odmah. Suze su poput nekog instrumenta koji vam pomaže da “otpustite” nakupljene emocije, a kada se isplačete tada se najčešće i osjećate mnogo bolje. Ova teorija podržana je i od strane nauke: raspoloženje ljudi najčešće se poboljšava nakon “dobrog plača”.

One su hrabre


Pokazivanje ranjivosti zahtijeva ozbiljnu hrabrost. Plakanje pred drugima isto je kao da ste nekome poslali pozivnicu da vam uđe u srce, a postoji rizik da će vas otvaranje na takav način ugroziti emocionalno. Mogli biste biti osuđivani ili omalovažavani ili biste mogli postati prihvaćeni i bliži osobi kojoj ste svoju ranjivost izložili. “Ko ne riskira ne profitira”.

Ne dopuštaju da bilo šta ostane nedorečeno


Ako ste otvoreni u pogledu vaših emocija, vi ste savršena osoba kada su potrebne brze intervencije. Žene koje “lako” zaplaču odlične su u komunikaciji. Osjetljive su na tuđe emocije te mogu pričati bez osjećaja srama ili okrivljivanja. Veoma su hrabre kada je potrebno da se otvore, bez obzira na to o kojoj temi se radi.

One žive autentično


Žene koje su “spremne” da budu ranjive, osjećaju emocije i plaču takođe su u stanju da osjete punu radost života i da budu otvorene prema pozitivnim iskustvima. Ako ste spremni da glasno plačete, spremni ste i da se glasno smijete. Ako nemate problem da drugima pokažete, s vremena na vrijeme, kako vaš život nije “savršen”, to znači da ste veoma hrabra i realna žena.

One imaju odličan smisao za samosvijest


Samosvijest je nešto za šta su potrebni vrijeme i praksa. Kada odvojite vrijeme da plačete, to je dobar znak koji pokazuje da slušate svoj unutrašnji vodič. Bolje se nosite s onim što se dešava u vašem umu i razumijete svoje emocije. Kada ste u kontaktu sa svojim emocijama, imate alate da shvatite šta je to što želite u životu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info