7 negativnih emocija koje srećne žene svjesno izbjegavaju

0

Emocije. Svi ih imamo i niko od nas nije imun na njih. Ruku na srce, postoje i određene koje mogu imati kontraproduktivan efekat od onog koji bismo željeli da postignemo.

Samim tim, one mogu uticati na naše blagostanje, a veoma često i na način na koji percipiramo svijet oko sebe. Međutim, određene emocije moguće je čak i izbjeći. Evo kako to rade istinski srećne žene.

Impulsivnost


Srećne žene shvataju da impulsivnost može dovesti do niza problema. Kada je osoba impulsivana tada su i veće šanse da će trošiti više, prejedati se, svađati se i, uopšteno, donositi loše odluke. S druge strane, kada je neko obazriv, tada je mnogo lakše izbjeći štetne radnje.

Od svih negativnih posljedica koje impulsivnost donosi, najštetnija je ona koja može uticati na odnose sa drugim ljudima. Srećnim ženama je jasno da štetna riječ ili djelo mogu povrijediti nekoga, ponekad i nepopravljivo.

Zavist


Istinski srećne žene zahvalne su na onome što imaju, a ne na onome što bi mogle imati. U suštini, zavist je manifestacija nezadovoljstva. Suprotno tome, zahvalnost je pokazatelj sreće i zadovoljstva. Svi se osjećaju bolje kada izaberu ovo drugo. Ako ne vjerujete, pitajte srećne žene.

Ljubomora


Neki misle da su zavist i ljubomora ista stvar. Međutim, to nije tako. Zavist, kao kontraproduktivnost emocije onakve kakva ona zaista jeste, obično ne odgovara osjećaju izdaje ili bijesa koji se mogu pojaviti kada je u pitanju ljubomora.

Jednostavno rečeno: zavist se javlja kada vam nedostaje željena osobina neke druge osobe. Ljubomora je reakcija na pretpostavljenu prijetnju od gubitka nekoga ili nečega. Srećne žene nisu često ljubomorne (ako su to uopšte ikada).

Osvetoljubivost


Osveta izaziva štetne emocije i ne doprinosi bilo čemu. Kratkoročno, misli ili osjećanja o tome da se neko povrijedi – emocionalno, psihički ili fizički – mogu dovesti do osjećaja zadovoljstva. Međutim, provođenje zamišljenog u djelo uvijek je daleko od željenog.

Na kraju, vi ne možete kontrolisati šta drugi ljudi rade već samo način na koji ćete odgovoriti na ono što oni rade. Srećne žene ne žele da na svojim plećima nose ovaj dodatni teret.

Sujevjerje


Da bude jasno, ovo nije kritika duhovnosti ili religije. To su privatne stvari u koje nikome ne trebate dopustiti da zadire, ukoliko vi to ne želite. Srećne žene shvataju da svaki pojedinac ima potencijal da stvori sopstvenu sreću. Nemojte dozvoliti da sujevjerje diktira šta je moguće, a šta ne. Ne prepuštajte svoju snagu tako lako. Borite se. Svaki dan.

Strah


U našoj je prirodi da se bojimo, s vremena na vrijeme. Ako bi vam neko rekao: “Nemojte se ničega bojati”, to je, iskreno, veoma neodgovoran savjet. Odgovoran savjet bi bio da ne dopustite strahu da peuzme kontrolu. I upravo to i treba da radite i da se trudite svaki put da ne dozvolite strahu da uzme ono najbolje od vas.

Neprijateljstvo


Mržnja, neprijateljstvo, pakost – nazovite ih kako god želite – sasvim su besmislene emocije. One ne samo da su besmislene već su i kontraproduktivne. Šta postižete kada prema nekome ili nečemu imate negativna osjećanja ili misli?

Stres, iscrpljenost, krivicu i, veoma često, osjećaj srama. Razmislite samo o energiji koju trebate potrošiti na takva osjećanja! A sada razmislite na šta biste mogli da je iskoristite. Upravo iz tog razloga nećete osjetiti neprijateljstvo od strane istinski srećnih žena.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info