6 načina da poboljšate svoj seksualni život (bez obzira koliko ste u vezi)

0

Najosnovniji ključevi dobrog seksa mogu se okarakterisati kao povezanost i emocionalna sigurnost. Dobar seks zapravo je povezivanje sa samima sobom i sa partnerom.

Tu se ne radi o ugledanju na romane ili poređenju sebe sa svima drugima već o povjerenju, ranjivosti i praksi partnera koji prate improvizovani ples koji nema definisane korake i gdje se otvorenost susreće sa radoznalošću.

Nemojte očekivati savršen seks


(Ili bilo šta savršeno). Čim riječ “savršen” uđe u vaš rječnik, sigurno i sami znate da pokušavate postići ishod koji je nametnut spolja.

Zaboravite na uvjerenje da je odličan seks učestalost orgazama


Opet, čim počnete da se fokusirate na kvantitet ili postizanje orgazma tada se prebacujete u način razmišljanja koji vas podstiče da tuđi standardi određuju kako ćete tumačiti vlastito iskustvo.

Proširite svoju definiciju seksa


Seks je ljubljenje. Seks je dodirivanje. Seks je kada ležite goli i gledate jedno drugo u oči.

Povežite se sa vlastitom seksualnošću i vitalnošću


Nije partnerov posao da rasplamsa vatru u vama ili da vam pobudi želju; to je vaš posao. Povezan seks prirodno se dešava kada dva plamena zajedno stvore veću vatru, a koju ne mogu stvoriti pojedinačno.

Naučite da s ljubavlju pazite na svoje tijelo


Naši hormoni, obrasci spavanja i način ishrane mogu imati snažan uticaj na seksualnu želju ili na nedostatak iste.

Najvažnije, održavajte ljubavnu vezu sa partnerom


Kada su povjerenje i osjećaj sigurnosti zategnuti tada se i tijelo “gasi” (kada je u pitanju seks). Zadovoljavajući seksualni život zahtijeva da smo ranjivi u svakom domenu svoje ličnosti – fizički, emocionalno, kognitivno, duhovno.

Ako je bilo koji od ovih domena povrijeđen intra ili interpersonalno, to će uticati na vaš seksualni život. I u tome je poenta. Seksualno “gašenje” znak je da nečemu drugom u sebi i/ili vezi trebate posvetiti pažnju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info