Samo danas: Šta tranzit Merkura znači za vaš horoskopski znak

0

Tranzit Merkura preko Sunca dešava se tek nekoliko puta u jednom vijeku (maksimalno četrnaest), a nakon današnjeg tranzita sljedeći će se desiti za tri godine. Čak iako ga ne možete vidjeti golim okom, ovaj događaj donosi mnoge promjene svakom znaku horoskopa, a koje ćete osjetiti tokom ove godine.

 

Ovan

ovanOsobe rođene u znaku Ovna prati velika sumnja da će njihov potencijalni neuspjeh u nečem velikom donijeti ogromne posljedice. Ali ove godine taj oblak sumnje postao je samo blijeda magla. To ne znači da ćete postati nepažljivi, nego da ćete vidjeti nešto što je ranije bilo prilično nejasno. Ako nastavite da gledate u maglu, na kraju ćete ugledati sjaj velike prilike. Dozvolite joj da vam obasja srce i podigne duh. Današnji tranzit Merkura upravo pokazuje da će se prepreka koja je djelovala kao da će vam stajati na putu zauvijek uskoro ukloniti – ili ćete vi naći zaobilaznu stazu.

 

Bik

BikRijedak tranzit Merkura u vašem znaku ove godine donosi otkriće o tome ko ste zaista, šta treba da radite i šta je ono što je zaista važno. U posljednje vrijeme počeli ste da se pitate da li je ljudima bitno šta mislite. Sada se konačno osjećate sigurni u sebe. Ne miješajte to sa arogancijom: zbog svoje sigurnosti, uskoro ćete moći sebi da vjerujete više nego ikada. Ovakvo razmišljanje i ponašanje neizbježno će privući ljude. Svi vole da budu u društvu nekog ko je samopouzan pa možete očekivati i više poštovanja, pozivnica i prijateljstava.

 

Blizanci

BlizanciKao i mnogi moćni ljudi koji nisu svjesni svoje moći i vi imate više snage nego što znate. Zbog toga ne možete uvijek da je koristite efektivno. Ova godina donosi vam suptilnu promjenu svijesti. Razumijete sebe bolje nego ranije i možete da utičete na ishod onoga što radite te tako osigurate da vaši postupci imaju dobre rezultate. Ova mala lična evolucija učiniće da pogledate u ogledalo svoje duše i vidite odraz koji nudi više dubine i jasnoće. Današnji tranzit Merkura, pri kojem vaša vladajuća planeta prolazi direktno ispred Sunca, obećava iznenađenje koje je prijatno i veoma stvarno i otkrivanje sposobnosti i snage veće nego što ste mislili da imate.

 

Rak

RakViše nego većina drugih ljudi, skloni ste da se sklanjate sa svog puta radi drugih. Sada vam ipak postaje jasnije kada i gdje treba povući crtu. Koliko daleko treba da savijate leđa da biste nekoga odobrovoljili? Ima li možda više smisla da se povučete? Raditi nešto za nekog drugog treba da dolazi iz inspiracije, a ne obaveze. U redu je žrtvovati se, ali radite to zato što vas je nešto istinski dotaklo, ne zbog toga što osjećate krivicu. Ovaj kontrast u motivaciji čini svu razliku. To je razlika između nošenja sa životom i uživanja u njemu. Tranzit Merkura blagosloviće vas istinskim potencijalom da nađete magiju svakog dana.

 

Lav

LavTvrdoglavi Lavovi imaju poteškoća da se užive u bilo kakvo pregovaranje zbog tendencije da zaborave da, ako žele da ih razumiju, moraju imati volju da i oni razumiju drugog. Za vas je tranzit Merkura vrlo simboličan: govori o promjeni koja će uticati na vas cijele godine dok izlazite iz negativnog obrasca i otvarate se uzbudljivim novim mogućnostima. Gradićete bolje mostove i površne veze učiniti mnogo dubljima. Možda otkrijete da ne znate baš sve o nekome; ne plašite se toga, dozvolite vezi da se razvije i razvićete se i vi sami.

 

Djevica

DjevicaDjevicama je teško da slušaju svoj unutrašnji glas. Signal se ne čuje dobro, ponekad niste ni sigurni šta to tačno slušate. Današnji tranzit vaše vladajuće planete Merkura obećanje je da će najkorisniji signal cijele godine biti Radio Anđeo Čuvar. Nije važno vjerujete li u takva bića ili ne. Svi smo mi duše, bića. Ako možete da bolje razumijete svoju sopstvenu dušu, to će vam pomoći u uspostavljanju dubljih veza sa sebi sličnima. Tranzit Merkura obezbijediće da vas anđeo čuvar vodi tamo gdje treba da budete – ali samo ako vjerujete svom sopstvenom “Ja”, onom dijelu sebe za koji niste ni sigurni da se usuđujete da ga pogledate.

 

Vaga

VagaOve godine počeli ste da shvatate šta su vam prednosti, a šta možda radi protiv vas. U prošlosti niste bili sigurni šta je dobro za vas, a šta nije. Svijet se dijeli, kao na nekoj unutrašnjoj vagi, na stvari koje čine da se osjećamo dobro i one koje su nam teret. Ali nekad imamo poteškoća da neki aspekt života svrstamo u odgovarajuću kategoriju. Tranzit Merkura Vagama ove godine donosi dobar trenutak da pogledaju u ono od čega su jednom odvraćale pogled. Možda vam pruži alternativu koja je bolja ili mudrija, produktivnija ili vas više ispunjava. Razmatrajući tu alternativu napravićete velik i hrabar korak ka potencijalno boljoj budućnosti.

 

Škorpija

Škorpija2016. godina za Škorpije je godina velikog zadovoljstva i životnih pobjeda koje će učiniti značajnu razliku u tome kako se osjećaju. Tranzit Merkura za vas donosi velike simbolične zaključke i pretvara vas u silu promjene. Pokušajte da postanete osoba od uticaja i autoriteta, iako to može usporiti vaš put. Predugo je nešto u vašem životu bilo stabilno, gotovo ustajalo. Pokrenite se. Bila to obično vaša uloga ili ne, kosmos vam sada obećava mudrost da budete osoba koja donosi pozitivnost u živote mnogih ljudi.

 

Strijelac

StrijelacZa Strijelce ova godina je poput uspinjanja na planinu, svakog dana, naizgled bez kraja. Čak je i na kraju godine moguće da će vam ostati dobra dionica. Ali put kojim idete u vezi je sa nečim što zaista želite da uradite, što želite da promijenite. Radite stvar koja će vas osloboditi od svega ostalog, što bi moglo odvesti u prosječan život pun nezadovoljstva. Poruka koju za vas ima tranzit Merkura odjekivaće u vašem umu cijele godine, a ona je jednostavna: ovo je vaša planina. Izabrali ste je. I penjući se, napravićete ogroman napredak.

 

Jarac

JaracZa vas kažu da ste poput vina: sazrijevate sporo i vremenom postajete sve bolji. Ove godine možda ćete zapravo početi da shvatate zašto: počećete da prepoznajete potencijal koji ste oduvijek imali, ali niste mogli najbolje da ga koriste. Tranzit Merkura omogućiće vam da vidite šta je sve moguće. Često ne vjerujemo onome što možemo da zamislimo, mislimo da je previše bajkovito i stoga sumnjamo u sopstvene mogućnosti da ispunimo svoje snove, posebno ako ih podijelimo sa drugima koji su jednako sumnjičavi. Ali ove godine, bez obzira na to ko ili šta vam crpi energiju, napredovaćete i u tome veoma uživati.

 

Vodolija

VodolijaVodolije su možda i dalje pod tenzijom koja se pojavila početkom ove godine. Vaša i tuđa očekivanja su velika, a sve što radite možda zahtijeva više vremena nego što to želite. Ali današnji tranzit Merkura pokazaće vam kako, poslije sporog uspinjanja, slijedi udobno kretanje po inerciji ka uspjehu. Nada, za koju ste se ponekad plašili da je ugašena, ponovo će se upaliti u vama. Budite zahvalni na onome što vam možda izgleda sporo: nije spremno za vas, jer ni vi niste spremni za to. Ali na kraju ćete se zaista susreti sa tim; samo mora da se desi pri održivoj brzini. Uskoro ćete, emotivno i materijalno, osjećati da ste veoma srećni načinom na koji vas ova godina vodi pravim putem.

 

Ribe

RibeOva godina biće za vas veoma ohrabrujuća, ali zapamtite da prilike često lebde oko nas noseći nevidljivi ogrtač i otkrivaju nam se samo kada krenemo da ih tražimo. Sposobni ste da dosegnete magiju, ali morate da vjerujete u svoje sopstvene mogućnosti. Svaki put kad izgubite vjeru, otežavate dobroćudnom univerzumu da bude dobar prema vama. Umjesto da se zapitate šta vam zvijezde spremaju, zapitajte se kako možete osigurati da vam zvijezde daju ono što vam treba. Tranzit Merkura insistira na tome da je ono što vas ograničava vaš nedostatak mašte ili osjećaj krivice ili staha: ništa što ne možete da pobijedite.

 

Izvor: Love Sesna

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info