Evo zašto odbijanje ne dodiruje psihički snažne žene

0

Bilo da riječ o tome da su svi osim vas pozvani na rođendansku zabavu ili niste dobili unapređenje na poslu, odbijanje boli. Ali, da li ste ikada primijetili kako neki ljudi (kada im se pomenuto desi) jednostavno nemaju snage da nastave dalje dok se drugi uzdižu snažniji nego što su bili?

Svako je osjetio žaoku odbijanja, ali psihički snažne žene to koriste kako bi postale snažnije i bolje. Zapravo, način na koji birate da odgovorite na odbijanje može odrediti kompletan tok vaše budućnosti. Na sljedećih pet načina psihički snažne žene prevazilaze odbijanje.

One ne negiraju svoje emocije


Umjesto da suzbijaju, ignorišu ili poriču bol, psihički snažne žene priznavaju svoje emocije. One priznavaju kada im je neprijatno, kada su tužne, razočarane ili obeshrabrene, jer imaju samopouzdanja u svoju sposobnost da se s datim emocijama nose odmah kada ih osjete, što je od suštinskog značaja za suočavanje sa nelagodom na zdrav način. Najbolji način da se nosite i izborite sa negativnim emocijama jeste da se direktno suočite s njima.

One na odbijanje gledaju kao na dokaz da isprobavaju granice mogućeg


Psihički snažne žene znaju da odbijanje služi kao dokaz da one žive život punim plućima. One očekuju da će ponekad biti odbijene, ali se toga ne boje, čak i kada znaju da će se to zaista desiti.

One se prema sebi odnose sa dozom saosjećanja


Psihički snažne žene, nakon odbacivanja, prema sebi se odnose sa dozom saosjećanja i nisu previše oštre prema sebi. Jasno im je da je ono što se desilo korak unazad, ali su svjesne i toga da ništa nije toliko tragično da bi sebi upućivale loše riječi.

One odbijaju da ih odbijanje definiše


Psihički snažne žene ne prave dalekosežne generalizacije. Ukoliko ih jedna firma odbije za radno mjesto, one ne smatraju da je tu kraj svijeta i da ih zbog toga niko drugi neće zaposliti. Ako ih odbije osoba koja im se sviđa, one ne smatraju da će ih svaka osoba nakon toga odbiti. Jednostavno, one ne dozvoljavaju da ih to definiše.

One uče iz odbijanja


Psihički snažne žene uvijek će se zapitati šta su naučile iz situacije kroz koju su prošle. Umjesto da tolerišu bol, one ga pretvaraju u priliku za lični razvoj. I tako, sa svakim odbijanjem, one postaju snažnije i bolje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info