Šta žene ne žele

0

Sve teorije da su muškarci neka čudna bića, nenavikla na emocije, u strahu od vezivanja, padaju u vodu kada ih malo bolje upoznamo. Toliko smo različiti, a toliko povezani i ne znam da li je to zbog civilizacijskih okolnosti ili ličnih ograničenja, ali veze između nas su postale čisti luksuz. Jesmo li svi kolektivno duboko ogrezli u modernu kulturu gdje, osim borbe za jednakost i nezavisnost, ne vidimo ništa drugo?

A kada smo kod jednakosti, stalno slušamo šta muškarci ne žele. Možda je zato većina žena sama. Možda zato što osluškuju nekog drugog, a ne sebe.

Ali šta je to što ne žele žene?

Ne žele muškarca koji laže. Svi koji lažu, a imaju preko dvadeset godina, su psihopate ili jadnici. Ili oboje.

Ne žele muškarca koji, najčešće na semaforu, nesvjestan svijeta oko sebe i misleći da ga niko ne vidi, sa velikom strašću i duboko zamišljen kopa nos.

Ne žele muškarca koji trača. Ništa gore od ozlojeđenog ljubomorka koji olajava prijatelje koji imaju drugačiji život od njegovog.

Ne žele muškarca koji je oženjen ili na bilo koji način emotivno nedostupan. Nekim čudom se misli da žene koje su bez partnera nemaju drugog posla nego da se bave tuđim muškarcima koji, samim tim što su tuđi, nisu interesantni.

Ne žele muškarca koji kuka kad je bolestan. Svaki nagovještaj gripe i povišene temperature ne mora da znači da je životu došao kraj.

Ne žele muškarca koji smatra da je vojska (JNA) najteže i najcrnje životno iskustvo. Ustajanje u 5 sati, vojnička disciplina i odvojenost od roditelja nisu najgore stvari na svijetu.

Ne žele muškarca koji se gleda u ogledalo više od njih, pri tom čupkajući dlačice njenom pincetom. Ne poznajem nijednu ženu koja voli da muškarac ima obrve tanje od njenih.

Ne žele muškarca koji se u njihovom prisustvu otvorenih usta okreće za drugim ženama. Bahato je i nekulturno.

Ne žele muškarca koji je licemjer, vjerski fanatik, moralista, konzervativac. Zato.

Ne žele muškarca koji ima tajne strasti za ženskim časopisima koje omalovažava, a u isto vrijeme na njima ostavlja komentare pod macho nickom tipa Gvozdeni.

Ne žele muškarca koji govori da su sve žene iste. Jer nisu.

Ne žele muškarca koji ne želi koristiti zaštitu prilikom seksa. Nepotrebno posebno objašnjavati.

Ne žele muškarca koji misli da su sve žene sponzoruše. Ma kako muškarcima to nevjerovatno zvučalo, žene ne žele muškarca zbog novca, automobila ili bilo kojeg statusnog simbola. Prave žene vole bez ikakvog proračuna.

I naravno, ne žele muškarca koga baš briga šta žene ne žele.

Ekskluzivno za minimagazin: Luna

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info