6 najčešćih razloga zbog kojih žene varaju

0

Uvriježeno je mišljenje, kada je riječ o nevjerstvu, da su muškarci ti koji uvijek varaju. Zaista je nepotrebno spominjati da je ova ideja itekako “zastarila”. U stvarnosti, priča je sasvim drugačija: vjerovatnoća je da su žene podjednako nevjerne kao i muškarci. Međutim, muškarci i žene imaju tendenciju da o nevjerstvu razmišljaju na veoma različite načine i da imaju različite razloge zobg kojih do nevjerstva dolazi.

Za početak, muškarci najčešće traže čisto fizičko iskustvo – seks bez ikakvih obaveza. S druge strane, žene su češće zainteresovane za seks koji uključuje (ili barem upućuje na) neku vrstu emocionalne veze.

Naravno, potreba za emocionalnom vezom samo je jedan od mnogih razloga zbog kojih žene varaju (mada je najčešće i najvažniji). Ostali motivi uključuju sljedeće stvari.

Žena se bori sa niskim nivoom samopouzdanja


U takvim slučajevima, žena traži spoljašnju validaciju kroz romantičnu i seksualnu intrigu. Kada se žena, koja ima nizak nivo samopouzdanja, osjeti romantično i seksualno poželjnom, ona se tada osjeća i potrebnijom i vrednijom.

Žena ima nerealna očekivanja oko onoga šta bi joj primarni partner trebao pružiti


U ovakvim slučajevima, žena ima predstavu da njena značajnija polovima treba i mora da ispunjava svaku njenu potrebu, želju i hir 24 sata dnevno, sedam dana sedmično, 365 dana u godini. Kada ova očekivanja nisu ispunjena, ona traži zadovoljstvo sa strane.

Žena želi dodatno uzbuđenje u životu


U ovom slučaju, ženi nedostaje neurohemijski zanos od upoznavanja nekog novog, flertovanje s tom osobom i seksualni odnos po prvi put. Ona smatra da je veza u kojoj se trenutno nalazi previše predvidiva i pomalo dosadna pa uzbuđenje traži na drugom mjestu.

Žena nije sreća u vezi u kojoj se trenutno nalazi


Možda postoji nedostatak intimnosti (prvenstveno, nedostatak emocionalne povezanosti), nedostatak seksa (iz bilo kojeg razloga), partner možda nije dostupan kako bi zadovoljio fizičke i emotivne potrebe ili je, jednostavno, došlo do pucanja veze. Sve navedeno može biti povod za nevjerstvo.

Žena se osjeća zapostavljeno i usamljeno kod kuće


Tipično, takva žena više se osjeća kao dadilja, služavka ili majka nego kao ravnopravan i cijenjen životni partner. Kao takva, ona koristi romansu i seks izvan primarnog odnosa kako bi popunila emocionalnu prazninu.

Žena je ljuta i želi osvetu


Obično, ova žena djeluje kako bi odgovorila na izdaju i nevjerstvo partnera. Njen partner je možda varao (ili je možda potrošio novac, a da se nije dogovorio s njom ili je možda donio neku važnu životnu odluku koja ne uključuje oboje njih u datom procesu i slično). Od bijesa, žena može potražiti nekoga sa strane s kim bi stupila u seksualni odnos – i ona to najčešće i ne pokušava da sakrije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info