Evo kako da najbolje prikrijete bubuljice i akne koristeći šminku

0

Kada se pojavi bubuljica ili akna, većina žena pokušava da ih prikrije tako što nanosi veće količine korektora, ali činjenica je da na taj način bubuljica postaje još vidljivija. Evo kako da to uradite, a da ne bude previše očigledno da ste koristili šminku.

Počnite s tečnim puderom

Čak iako ga ne koristite svakodnevno, kada imate bubuljicu, najbolje je da ga nanosite kako biste izjednačili ten. To će vam pomoći da bolje prikrijete bubuljicu, ali će i omogućiti korektoru da se duže zadrži.

 

Korektor nanesite samo na bubuljicu, ne i oko nje

Odaberite kremasti korektor koji se slaže s vašom bojom kože (ako je korektor previše svijetao, bubuljica će se i dalje vidjeti). Koristite četkicu koja ima usku glavu kako biste korektor najbolje nanijeli (možete koristiti i četkicu za usne). Nanesite samo jednu do dvije tačkice na bubuljicu.

 

Izjednačite

Prstima izjednačite korektor oko ivica bubuljice (najbolje je da koristite prstenjak, jer on ima najnježniji dodir).

 

Nanesite puder

Ovaj korak je neophodan, ukoliko želite da bubuljica ostane “sakrivena” tokom cijelog dana, a ne samo par sati. Izaberite pigmentirani puder u prahu koji je najsličniji vašem tenu te ga nanesite preko korektora. Izbjegavajte korištenje prozirnog pudera, jer on može imati biserni odsjaj, a usljed čega će se vaša koža sjajiti – to svakako želite izbjeći, ako vam je cilj da sakrijete bubuljicu.

 

Završite maskarom i karminom

To će privući pažnju na vaše oči i usne dok bubuljica ne zacijeli.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info