Čovjek kojeg volite nikad vas neće natjerati da postavite ova 4 pitanja

0

Ako se vas dvoje istinski volite, onda biste veoma često trebali biti na istim talasnim dužinama. Trebali bi biti izuzetno svjesni međusobnih tačaka gledišta i veoma rijetko bi trebalo da postoji nešto što jedno o drugom ne znate.

Ako zaista volite muškarca, postoje i pitanja za koja ne biste trebali imati potrebu da ga pitate.

“Šta smo mi?”


Ništa ne govori “nezdrava veza” kao nesvjesnost i nesigurnost o vezi u kojoj se nalazite. U vezi, vi i vaš partner treba da “radite” na istim fekvencijama. Rano utvrđivanje vrste veze u kojoj se nalazite od kritičnog je značaja.

Ukoliko vas dvoje ne možete to uraditi na početku ili jedno od vas dvoje želi nešto drugačije i nije spremno na kompromise, to je rani znak nekompatibilnosti.

“Gdje si bio?”


Iako na prvi pogled zvuči veoma nevino, ovo pitanje zapravo je pokazatelj mnogobrojnih problema u vezi. Ukoliko niste imali tačno utvrđeno vrijeme u koje ste se trebali vidjeti, ovakvo pitanje može gušiti vašeg partnera i pokazivati da niste stabilni.

Takođe, zbog tog pitanja on može pomisliti da mu ne vjerujete. Ukoliko je vaša veza čvrsta i stabilna, onda nema potrebe za postavljanjem pomenutog pitanja – on bi vam sam trebao reći gdje je bio, a ne da to iz njega “izvlačite” (i obrnuto).

“Kome šalješ poruke?”


Najveći znak nepovjerenja. Da li mislite da ima potrebe da provjeravate njegove pozive, poruke, elektronsku poštu? Ako je odgovor potvrdan, to znači da mu ne vjerujete. A, s obzirom na to da mu ne vjerujete, to je i znak da vaša veza nije čvrsta. Zapravo, to više nije ni veza već mučilište iz kojeg trebate izaći što prije.

“Kuda sve ovo vodi?”


Muškarac kojem je stalo do vas i koji vas voli biće veoma jasan glede njegovih namjera. Ako ste tek ušli u vezu i insistirate na odgovoru na pomenuto pitanje, samo ćete ga otjerati od sebe ili ćete ga prisiliti da uradi nešto što zaista ne želi. Ako pomenuto pitanje postavljate zbog toga što se brzo približavate godinama za koje ste mislili da ćete se skrasiti u njima, trebate prestati da gubite vrijeme na tog muškarca i da prestanete tolerisati odugovlačenje s njegove strane.

Ako muškarac želi da se obaveže na nešto (u ovom konkretnom slučaju na brak) on će vam to dati do znanja. Oklijevanje znači “Ne”. Svaka produžena neizvjesnost i često zapitkivanje znak je da takvu vezu trebate prekinuti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info