9 proljetnih komada garderobe koje svaka žena treba imati u svom ormaru

0

Da biste tokom proljetne sezone izgledale što modernije i elegantnije, sljedećih devet komada garderobe jednostavno trebate imati u svom ormaru. Oni će vam pomoći da upotpunite vaš stajling, ali i da se osjećate veoma ugodno i privlačno.

Blejzer


On je odličan komad garderobe koji trebate imati tokom proljetne sezone. Moderan je i odličan za prohladne proljetne dane. Najbolje je da birate bijelu varijantu, jer je ona popularna svakog proljeća.

Pantalone širokih nogavica


One su veoma lagane i elegantne i zbog toga nećete izlaziti iz njih! Odgovaraju skoro svim figurama, a posebno damama s oblinama.

Majica bez ramena


Proljeće je idealno vrijeme da na svjetlost dana iznesete svoja divna ramena. Kako biste u tome i uspjele, birajte majice, tunike pa čak i košulje bez ramena koje su veoma popularne tokom proljetne sezone (ali i ljetne).

Bijela majica kratkih rukava


Bijelu majicu možete kombinovati sa svim drugim komadima garderobe svih nijansi. Nikada nećete pogriješiti ako je kombinujete sa bijelim pantalonama, a za poseban efekat birajte donji dio koji je u nijansi tamne, zelene boje.

Teksas jakna


Ona je fantastičan proljetni komad garderobe koji je idealan za opuštene, vikend varijante. Možete je prebaciti čak i preko ležerne haljine i izgledaćete odlično. Pored toga, ako je kombinujete sa farmericama, dobićete stil koji je uvijek moderan.

Štikle boje kože


Bez obzira da li je riječ o klasičnim štiklama ili sandalama, bitno je da su one boje kože. Zašto? Zato što je to neutralna boja koja će vam pomoći da vaše noge vizuelno izgledaju duže.

Haljina na preklop


Veoma elegantna i privlačna, lepršava haljina na preklop pomoći će vam da na najbolji mogući način istaknete svoje atribute, ali i da prikrijete sva problematična područja.

Midi suknja


Bila ona plisirana, olovka ili A kroja, midi suknja uvijek je odličan izbor za proljetnu sezonu. Njena dužina obično seže tik ispod koljena ili do sredine lista, a vi je možete kombinovati sa svim drugim, ženstvenim komadima garderobe.

Pantalone sa visokim strukom


Pantalone sa visokim strukom dovoljno su elegantne da ih nosite i na posao, ali i kada idete u večernji izlazak. Najbolje je da nosite one koje sežu tik iznad gležnjeva te da ih kombinujete sa štiklama (po mogućnosti onima koje su za par nijasni svjetlije od samih pantalona), jer tako vaše noge postaju vizuelno duže.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info