Samo večeras: Mlad Mjesec u znaku ovna i šta trebate znati o tome

0

Svaki mlad Mjesec označava energiju početaka i rasta, ali ovaj, u Ovnu, definitivno je poseban.

Ovaj mladi Mjesec (7. aprila, u 13:20 egzaktno) ne samo što je u buntovničkom Ovnu, znaku promjena i novih početaka, već je i u konjukciji sa Uranom, planetom čija je simbolika više vezana za one “više” nivoe našeg bića. Energija Urana u svojoj simboličkoj formi traži nove puteve i načine “viđenja”, one u kojima je sjeme slobode. Svojevrsnog oslobođenja od starih i naučenih obrazaca ponašanja, vjerovanja i ograničavajućih definicija. To je onaj osjećaj kada, negdje u dubini duše, znate i osjećate da ste slobodno biće. A Uran će vam pomoći da to odlučite postati i kao čovjek. Bez obzira na sve kolektivne, represivne sisteme kojima smo uslovljeni još od vremena kada smo bili mali ljudi s velikim srcem, svjesni da je sve igra. I kada smo se, u jednoj tački, predali i povjerovali da su drugi u pravu, a ne mi.

Aspekt kvadrata Urana s Plutonom iz Jarca i trigon sa Saturnom iz Strijelca ukazuje na to da to buđenje nije i ne mora biti jednostavno, jer, na kraju, svako rođenje nosi u sebi i neki oblik bola. I u to vjerujemo. Međutim, novi početak s energijom mladog Mjeseca u Ovnu, u zagrljaju s Uranom, početak je osvještavanja toga da mi zaista više ništa ne moramo, ako to ne želimo. Da niko nikada ne može djelovati na svijest o tome ko smo, ko želimo i možemo biti. To je nešto što je uvijek i isključivo zavisilo  od nas samih.

Vrijeme je za početak (pri)sjećanja. A nakon toga, dolazi vrijeme i da sebi zaista dopustimo biti ono biće koje sve vrijeme ispod svih slojeva kolektivnih i vlastitih uvjerenja i jesmo. Multidimenzionalno biće koje postoji (od)uvijek i koje ravnopravno učestvuje u kreiranju ove i svih drugih realnosti. Toliko beskrajno voljeno biće koje je samo, igre i iskustva radi, “zamislilo” da nije voljeno. I da mu treba ljubav izvan njega. Spoznajom te ljubavi, voljenjem sebe na način pripadanja cijeloj Kreaciji, naša svijest će se proširiti u “prostor” bez granica. To i jest naše prirodno stanje. To nam, zapravo, Uran želi reći. A ovaj nas mladi “ovnovski” Mjesec želi na to iznova podsjetiti. Spoljašnja “moć” ne vrijedi ništa, ona je samo projekcija i iluzija koju nameće strah od odvojenosti. Jedina moć je ona koju dajemo drugima ili sebi kao biću koje, sve što mu je potrebno, već ima.

Sjetite se. I vaš će život i ovdje biti prepun duboke unutrašnje sreće. Za koju nikada više nećete tražiti nekakav razlog “spolja”. Vi ste taj razlog. Uvijek bili, (od)uvijek jeste i uvijek ćete biti.

Izvor

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info