Ne stupajte u brak ako niste uradili ove stvari

0

Vas dvoje ste srećno vjereni. Čestitamo! To je sigurno bio dug put koji vas je doveo do trenutne tačke u vašim životima. Iza svakog uspješnog braka stoji dvoje ljudi koji su doživjeli određene stvari u životu prije nego su odlučili da su spremni da naprave sledeći korak.

Da li ste razmišljali o stvarima koje ste trebali uraditi prije nego ste se obavezali? Možda biste i trebali, jer postoje određene stvari koje svako treba uraditi prije nego stupi u brak.

  • Da li vam je srce ikada bilo slomljeno? Zvuči kao kliše, ali je istina. Suočavanje sa raskidom uči vas o tome šta je krenulo nizbrdo u vašoj vezi i šta trebate uraditi kako biste spriječili da se to opet ponovi.
  • Učenje iz grešaka prethodnih veza. Osvrnite se malo unazad. Kakvu ste ulogu imali u vezi koja je propala? Da li ste sve uzimali zdravo za gotovo? Jeste li bili nemarni? Stalno ste kritikovali? Ovo su vrlo važne stvari koje se trebate zapitati prije nego uđete u novu vezu, a kako biste mogli biti bolja verzija sebe i ne ponoviti iste greške.

  • Zaljubite se, više od jedanput. Potrebno je da saznate kakvu vezu ili partnera želite do kraja života i zbog toga je ovo veoma važno.
  • Napravite listu stvari oko kojih nikada nećete praviti kompromise u vezi. Vi posjedujete određene vrijednosti oko kojih nikada ne treba da pravite kompromis. Isto tako, ima ih i vaš partner i oko njih, takođe, ne bi trebalo biti kompromisa. Razgovarajte o tome. Saznajte na čemu ste.

  • Naučite da vjerujete drugima. Povjerenje je jedna od najvažnijih (ako ne i najvažnija) stvari u vezi. Ako ne vjerujete svom budućem partneru, kako ćete onda zasnovati čvrst brak?
  • Saznajte sve činjenice. Potrebno je da obavite razgovor i o stvarima koje i nisu baš najzanimljivije, primjera radi o finansijama. Da li biste radije saznali da je partner (primjera radi) u kockarskim dugovima prije ili poslije vjenčanja?

  • Naučite da budete fer prilikom svađa. Nesuglasice će se neminovno dešavati u braku. Naučite sada da budete fer prilikom razmirica prije nego kažete nešto zbog čega biste mogli zažaliti jednom kada stupite u brak.
  • Upoznajte njegove prijatelje. Možda ćete biti u stanju da vidite znakove upozorenja zbog kojih ne biste nikako trebali stupiti u brak. Ili, možda ćete shvatiti da ste dobro odlučili što ćete se udati za njega.

  • Upoznajte sebe. Ovdje nema nekog prevelikog razmišljanja. Ako ne znate ko ste i ako vam nije prijatno u sopstvenoj koži, kako biste onda mogli znati s kakvim tipom osobe želite da provedete ostatak života?
  • Naučite da se iskreno izvinite. Svako pravi greške, s vremena na vrijeme. Priznavanje greške partneru pokazuje da ste zreli i da ste spremni da uradite šta je potrebno kako biste grešku ispravili.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info