4 stvari koje žene sa osjetljivom kožom nikada ne bi trebale raditi

0

Osjetljiva koža? Sljedeće četiri navike u njegovanju trebate eliminisati što prije, kako biste spriječili izbijanje akni i bubuljica, crvenilo i iritaciju kože.

Korištenje starih proizvoda


Većina osnovnih preparata za njegovanje kože, uključujući i kreme sa zaštitnim faktorom, sadrže aktivne sastojke koji se razgrađuju tokom vremena ili kada su izloženi suncu, čineći ih podložnijima izazivanju alergijskih reakcija.

Parenje kože


Prilikom tuširanja ili pranja lica, koristite mlaku ili hladnu vodu. Više temperature vode eliminišu zaštitnu barijeru kože pa tako postajete podložniji iritacijama.

Previše sunca


Štetnim UV zracima možete biti izloženi i u autu ili ukoliko radite za stolom koji je blizu prozora. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom koje sadrže cink oksid ili titanijum oksid, jer su veoma male šanse da se koža iritira od pomenutih sastojaka.

Pretjerivanje sa šminkom


Pridržavajte se osnovnih proizvoda koji najmanje izazivaju iritacije kože: puder, olovka, maskara, ajlajner i tečni puderi na bazi silikona pokazali su se kao odlični proizvodi za žene koje imaju osjetljivu kožu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info