Horoskop: Evo zašto vam klecaju koljena zbog njegovog znaka!

0

Obično se kaže da se suprotnosti privlače, a to nije izuzetak ni kada je riječ o horoskopu. Ukoliko se njegov znak razlikuje od vašeg, ponekad je dobro znati u šta se upuštate. Donosimo mali vodič koji objašnjava šta je najprivlačnije kod svakog horoskopskog znaka.
 

Ovan: Njegova strast

ovanNezavisan i impulsivan, ovan zahtijeva život konstantnih promjena. Strast i impulsivnost koje nosi sa sobom, čak i kada je samo u prolazu, imaju tendenciju da zavedu sve oko njega. Postajete rob njegovih želja i poduhvata, ali ne zato što to on želi, već samo zbog toga što će vas opčiniti u svim pogledima.

 

Bik: Njegov uspjeh

BikIma li išta privlačnije od muškarca koji zna kako da odradi posao? Bikovi su, zbog svoje upornosti, veoma dobri lideri u svim vrstama poslova (ali i u krevetu). Veoma su skromni oko svojih podviga. Od bikova očekujte da će se veoma truditi oko vas. Oni imaju tendenciju da ugađaju onima do kojih im je stalo. Vole da su okruženi lijepim stvarima i pobriniće se da vi budete jedna od tih “stvari”.

 

Blizanci: Njihova mudrost

BlizanciJedna riječ koja ih odlično opisuje: slatkorječivost. Apsolutno ćete uživati u njihovoj priči. Međutim, budite oprezni: iako su veoma šarmantni ponekad znaju biti oštri na jeziku. Ipak, izviniće se čim shvate da su vas povrijedili. Njihova slobodna priroda čini ih neuhvatljivima i poželjnima. Često znaju ostavljati bez upozorenja i uvijek postoji šansa da ćete im vi biti još jedna priča.

 

Rak: Njegova nepredvidivost

RakRak se najbolje može opisati kao “očekivano nepredvidiv”. Nikada ne znate šta ćete dobiti. Rakovi su uvijek kao između dvije vatre: nametljivi, ali nezavisni; nježni, ali kruti; nezainteresovani, ali divlje emotivni. Oni vas mogu privući zbog svoje nestalne prirode koja je prilično opijajuća. Dosta su neodlučni. Ponekad ih je jednako teško pustiti koliko i voljeti.

 

Lav: Njegov šarm

LavLav je jedan od onih muškaraca koji će vas šarmirati do besvijesti. On zrači energijom i toplotom. Po prirodi je pravi magnet. Zbog toga zna biti prilično umišljen. Kada mu proradi ego, lav može postati zavisnik od pažnje. Često ima tendenciju da postane žrtva pohvala i tražiće ih na svakom mjestu i u svakoj situaciji. Ako ga ignorišete neko vrijeme, on će pronaći nekog drugog. I imajte i ovo na umu: lavovi su poznati po tome što nikada ne priznaju svoje greške.

 

Djevica: Njihova inteligencija

DjevicaBez obzira da li je u pitanju krevet ili ulica, djevice su poznate po tome što obično mogu riješiti svaki problem. One će vas impresionirati svojim ogromnim znanjem i činiće vam se kao da znaju sve o svemu. Vole da se s problemima suočavaju odmah, čim oni isplivaju. Imaju veoma mnogo samopouzdanja te će pokušati da ga prenesu i na vas. Ne boje se izazova i veoma su odane: uvijek se bore za one koje vole.

 

Vaga: Njihova osjećajnost

VagaAko želite nekoga ko razumije dubinu vaše duše, potražite vagu. Vage su veliki emotivci i odvojiće dosta vremena da vas upoznaju – čak i onda kada mislite da znaju i vaše najveće tajne. Nisu nametljive niti nasrtljive i, ako tražite nekoga da peuzme kontrolu, nemojte gledati u njih. To ne znači da vaga neće biti uz vas kada vam je potrebna podrška – biće uz vas kada budete spremni da pričate o filozofskim i emocionalnim problemima.

 

Škorpija: Njihova tamna misterioznost

ŠkorpijaŠkorpije mogu biti mračne. Prije vas mogu preplašiti nego šarmirati. Savršene su za one koji traže komplikovane veze pune uspona i padova. Živjeti njihovim ekstremnim životom veoma je primamljivo, jer kada je dobro onda je istinski dobro, do bola. Kao i većina drugih sa mračnom stranom, škorpija vas privlači svojom primamljivom snagom i stvara tornado emocija i drame. To jedno vrijeme može biti zaista interesanto, ali vremenom možete shvatiti kako se bojite te osobe koju volite.

 

Strijelac: Njihova dobrota

StrijelacAko vas privlači blaga i srdačna ljudska priroda, tražite strijelca. On će vas ugušiti sa tako mnogo ljubavi i privrženosti da nećete znati gdje se nalazite. Neće se ustručavati da vam se u potpunosti otvori. Istovremeno, strijelac ima tendenciju da se povjerava velikom broju ljudi. Moraćete da se naviknete na dijeljnje detalja iz vašeg života. I, nikada mu nemojte lagati. Čim osjeti i dokaže da niste iskreni, ne očekujte da će vam više biti blagonaklon.

 

Jarac: Njihova smirenost

Jarac“Tiha voda brijeg roni”, stara je dobra poslovica koja opisuje ovaj znak. Po prirodi su stoici i čvrsto se drže svojih uvjerenja. Ne otvaraju se tako lako, a njihova ćutnja često ih čini misterioznima. Veoma su smireni i uz njih imate osjećaj kao da je vrijeme stalo. Međutim, kada je riječ o nečemu što zaista vole onda su veoma strastveni. Ipak, budite i oprezni, jer jarčevi mogu biti i prilično oholi.

 

Vodolija: Njihova jedinstvenost

VodolijaVodolije su veoma šarmantne, a da to i ne shvataju. Po prirodi nisu baš blage naravi. Zapravo, sve suprotno od toga. Često imaju tendenciju da žele da se razlikuju od drugih, ali najljepše su kada ne pokušavaju da budu bilo ko drugi. Imaju poseban način gledanja na svijet oko sebe i na ljude koje vole, a to je veoma privlačno. Kada im se nešto ne sviđa to im se vidi na licu. Veoma su odane i veoma vješti ljubavnici.

 

Ribe: Njihova fleksibilnost

RibeUvijek fleksibilni. U svim situacijama. Poznati su po tome što su veliki emotivci, do te mjere da su pomalo i naivni. Međutim, nemojte misliti da je njihova naivnost zapravo odraz nevinosti. Oni su stare duše i ne treba previdjeti njihovu mudrost, a kada se osjećaju ugroženo tada napadaju svim sredstvima. Iako nemaju problem da žive iza scene, nikada neće dozvoliti da neko gazi preko njih. Pratiće vas u svemu, ali vam neće dozvoliti da gazite njihove emocije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info