8 znakova da se ne volite i ne cijenite dovoljno

0

Život je previše kratak da biste brinuli šta drugi misle. Ako ne volite sebe dovoljno, niko drugi vas neće voljeti. Međutim, kada se dovoljno volite tada vam je i mnogo lakše da u životu postignete druge, mnogobrojne ciljeve. Sljedeći znakovi pomoći će vam da otkrijete da li istinski volite i cijenite ono što jeste.

Ne osjećate se slobodnima da budete ono što jeste


Ne vjerujete da je ono ko ste dovoljno dobro da pokažete drugim ljudima. Malo glumite kako biste udovoljili drugima. Pokušavate da budete ono za šta mislite da drugi misle da trebate biti.

Ne osjećate se slobodnima da izrazite svoje ideje


Nešto vas sputava i ne dozvoljava vam da izrazite svoje ideje kako želite. Postoji glas koji vam govori da vaše ideje nisu dovoljno dobre i da su ideje drugih ljudi daleko bolje i vrednije. Morate shvatiti da su vaše ideje jednako dobre i da drugi žele da čuju šta imate reći.

Ne provodite dovoljno kvalitetnog vremena sami


Kada ste sami, prosto je uživate u svom društvu. Vrijeme koje provodite sami nije kvalitetno provedeno vrijeme. Nije vam prijatno. Učite kako da vrijeme koje provodite sami iskoristite na najbolji mogući način i da uživate u njemu.

Niste iskreni prema svojoj unutrašnjoj prirodi


Nemate samopouzdanja da na svoju unutrašnju prirodu gledate kao na stvar ljepote o kojoj treba povesti računa. Potrebno je da shvatite kako je iskrenost prema unutrašnjoj prirodi zapravo suština vašeg bića koja će isijavati kroz svaku vašu poru i imati inspirativni uticaj na ljude koji vas okružuju.

Ne dajete sebi pozitivne povratne informacije


Čak i kada uradite nešto veliko ili ako ste veoma uspješni u poslu koji obavljate, vi jednostavno nikada niste pomislili kako trebate sebi udijeliti kompliment ili potapšati se po ramenu. Prelazite preko uspješnih trenutaka u vašem životu i vjerujete kako oni nisu vrijedni pažnje.

Ne cijenite sve ono što radite


Radite tako mnogo toga za porodicu i prijatelje. Pomažete im na načine kojih niste ni svjesni. Ne pripisujete sebi zasluge zbog pozitivnog uticaja koji imate na živote drugih ljudi.

Niste u stanju da se otvorite onima koje volite


Ne želite da dijelite svoje unutrašnje tajne i misli sa onima do kojih vam je stalo. Lične stvari držite za sebe kako biste se zaštitili. Jedan od razloga za takvo ponašanje jeste i to što ne želite nikoga opterećivati svojim brigama i problemima.

Niste u stanju da se zabavite kada ste sami


Kada ste sami, svi vaši strahovi i nesigurnosti izbijaju na površinu. Niste smireni i tražite nešto što će vam zaokupiti pažnju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info