Najbolji parfemi za Proljeće 2016.

0

Nova sezona donosi i nove, nezaboravne note koje će proljeće učiniti još ljepšim, mirisnijim i toplijim. Sledećih pet parfema idealni su za ovo proljeće.

 

Dolce & Gabanna – “Dolce Rosa Excelsa”

Kompozicija ovog parfema počinje egzotičnim cvijetom papaje i svježim listovima nerolija. Glavni sastojak, bijeli amarilis, nalazi se u samom srcu kompozicije, skupa sa bijelim ljiljanom i narcisom dok se u samoj bazi nalaze pikantne note sandalovine, mošusa i kašmira.

 

Bvlgari – “Desiria”

Desiria je parfem koji je dio Bvlgari trilogije “Le Gemme Imperiali”, a koja je inspirisana kineskom kulturom žada te nudi parfeme koji su posvećeni ljubičastom, bijelom i zelenom žadu. Sama Desiria posvećena je ljubičastom žadu (što se može naslutiti po ljubičastom dijelu bočice), a sadrži note magnolije, ruže i mošusa.

 

Jimmy Choo – “Illicit Flower”

Gornje note ovog parfema mješavina su kajsije i mandarine. Cvijet grejpfruta, jasmin i ruža nalaze se u samom srcu kompozicije, dok bazu čine sandalovina i kašmir. Prekrasan, osvježavajući parfem koji je odličan za sve prilike.

 

Carolina Herrera – “212 VIP Wild Party”

Inspirisan šarmantnom, urbanom i ekspresivnom ženom, kompozicija ovog parfema počinje notama ananasa i grejpfruta, dok se u njenom srcu nalaze cvijet narandže, ruža i orhideja. Baza je obogaćena senzualnim podtonovima mošusa. Pravi cvjetno-voćni koktel koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Oscar de la Renta – “Extraordinary Pétale”

Mješavina bergamota i mandarine, koja se nalazi u samom vrhu kompozicije, obogaćena je cvijetom narandže, ružom i jasminom koji čine samo srce parfema. Baza je izrazito topla te se sastoji od mješavine ćilibara, orhideje i mošusa. Parfem koji je nježan, romantičan i tako idealan za proljetnu sezonu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info