3 stvari koje vam potajno uništavaju kosu

0

Sigurno vam je već poznato da često farbanje i upotreba alata za stilizovanje koji rade na principu toplote mogu oštetiti kosu. Međutim i sledeće stvari mogu imati jednako poguban uticaj na izgled vaše kose, ukoliko ih radite prečesto.

 

  • Prečesto mijenjanje stila. Kratki, šiljati pramenovi na tjemenu ili potiljku znak su da vam je kosa oštećena, ali i da su oni nastali usljed čestog mijenjanja vaše frizure – od čvrste punđe do konjskog repa. Prije nego isprobate novi stil, nježno raspetljajte kosu i koristite balzam bez ispiranja koji ublažava trenje. Takođe, ukoliko imate osjećaj da bi gumica za kosu kojom ste pričvrstili punđu ili rep mogla puknuti bilo kog trenutka (ako ste je prečvrsto zategnuli) to je znak da vam i kosa može početi pucati i lomiti se.
  • Spavanje s vlažnom kosom. Vlažni pramenovi veoma su krhki, jer se lakše rastežu te može doći do pucanja kose, kako mijenjate pozu spavanja. Ukoliko kosu perete uveče, obavezno nanosite noćnu masku za kosu (još dok je kosa vlažna) te spavajte na satenskim ili mekanim, pamučnim jastučnicama kako ne bi došlo do pucanja kose.
  • Izbjegavanje korištenja regeneratora. Ukoliko nakon svakog pranja ne koristite regenerator, očekujte da će vaša kosa postati suva i da će, tokom vremena, početi da puca. Upravo iz tog razloga potrebno je da ga koristite nakon svakog pranja kose.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info