5 stvari o kojima srećne žene uopšte ne razmišljaju

0

Ponekad, nesvjesno, stvaramo prepreke za sopstvenu sreću. Važno je da proučite navike i ponašanja kojima možda ograničavate sebe tako da ne možete da postignete potpunu sreću i održite takav osjećaj.

Žene koje su srećne i one koje svoju sreću još uvijek traže svijet posmatraju na potpuno različit način! Evo kojih pet stvari uopšte ne zanimaju srećne žene, a koje stvaraju velike brige onima koje nisu srećne.

Tračanje


Dok žene koje nisu srećne osjećaju veliku potrebu da razmijene trač ili dva, srećne žene nisu zainteresovane za takve aktivnosti. Razlog tome je što su ispunjene i zadovoljne svojim životom, dok nesrećne tračevima popunjavaju prazninu u sebi i pokušavaju da nadomjeste neke svoje nedostatke.

Negativno razmišljanje i stavovi


Svi mi poznajemo nekoga ko je stalno nezadovoljan i spreman da se žali i oko najmanje moguće stvari. S druge strane, postoje optimistične žene, koje uvijek žele da izvuku maksimum od života i kojima je “čaša uvijek na pola puna”. Najvažnije je da se pazite ekstrema. Nije dobro misliti samo negativno ili samo pozitivno. Prava doza realizma u životu omogućava da budete pozitivni, imate optimistične predstave i želje, ali da ih držite na nivou koji vas ne vodi ka stalnim iznevjerenim očekivanjima.

Ogorčenost


Ogorčena osoba, ona koja ne dozvoljava sebi ni korak dalje od tog osjećanja, samo zalazi u sve veću negativnost. Srećne žene znaju kada nešto treba pustiti, posebno nešto nad čim nemaju apsolutno nikakvu kontrolu. Ne žive u prošlosti, već hrabro koračaju u budućnost. One koje nisu srećne će venuti u ogorčenosti dok će srećne nastavljati pravo i fokusirati se na pozitivne stvari.

Traganje za unutrašnjom i spoljašnjom srećom


Naša lična sreća zavisi isključivo od naše perspektive i stava, a ne okolnosti. Svima nam se desi da zastanemo na svom putu. Zato je veoma važno da se uvijek trudimo da budemo pozitivni. Potražite radost i zadovoljstvo prvo u sebi. Ne tražite sreću i ispunjenje u drugima. Nesrećne žene vjeruju da ljubavne veze ili materijalno bogatstvo donose sreću. Međutim, dok vi sami niste istinski srećni, nikada nećete biti ispunjeni.

Nerealna očekivanja


Žene koje nisu srećne najčešće imaju veoma nerealna očekivanja. Ne možete natjerati nikoga da se promijeni. Sve promjene treba prirodno da se dese. Ukoliko gajite nerealna očekivanja znajte da to može rezultirati velikim razočaranjem. Međutim, ukoliko svemu prilazite otvorenog uma i puštate da se stvari same odvijaju – možete se veoma prijatno iznenaditi.

Izvor: Love sensa

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info