Malo Morgen: Predstava koja će vas dovesti do suza!

0

Predstava “Malo Morgen” je (malo)komedija, preciznije žanrovski spada u tragikomediju, a radi se o uobičajenoj priči tako čestoj na našem podneblju, smještenu u malu državu Bosnu, u jedan mali grad u toj državi u kojoj, naizgled mali ljudi, sanjaju velike snove… Ali kod nas je sve – Malo Morgen!

Jedan od razloga zašto publika stojeći i ovacijama vraća nekoliko puta glumce na scenu je činjenica da gledaoci vide odraz svog života u predstavi koja, sigurno, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

O predstavi “Malo Morgen”

“Ova tragi-komična predstava, koja se bavi problematikom alkoholizma, nasilja u porodici, žalom za otadžbinom, nacionalnom netrpeljivošću, položajem žene na Balkanu, sveopštom (ne)kulturom i (ne)obrazovanošću koje nas okružuje rađena je po tekstu Sene Mustajbašić. Adaptaciju potpisuje Milana Domuzin, koja igra i lik Zorice u predstavi, a reditelj je Novica Bogdanović. Uz Milanu, u ovoj predstavi igra i Sanela Kasalović, koja tumači Nadu, Zoričinu majku, a osim nje, tumači i Juru, simpatičnog čovječuljka iz Dalmacije. Na kraju, uz ovaj fantastični tandem dviju glumica imamo i lik Velije kojeg na, do sada neviđen način, tumači Mirko Komljenović”, istaknuo je Siniša Tešanović, diplomirani dramaturg.

“Malo Morgen je jedna od najboljih predstava banjalučkog DIS teatra, a koju sam imao priliku da gledam na svečanom zatvaranju “Omladinskog festivala Republike Srpske” u Modriči. Naizgled ljupko i veselo pozorje držalo je pažnju publike 90 minuta. Sve sam ovo prihvatio, slobodno mogu reći, sjetno, jer me sve podsjetilo na one udžbenike srpskog pozorišta u kojima se opisivao teatar koji se bavio i brinuo o glumcima, a najčešće njegovao “narodnu komediju”, kao žanr. Mislim da nije ni potrebno naglašavati da je publika u Modriči prihvatila glumačku igru u ovom komadu više nego srdačno, a ja sam se osjećao veoma ponosno što i lično poznajem ove mlade ljude ne krijući zadovoljstvo što su upravo oni dio banjalučke pozorišne kulture”, rekao je Aleksandar Pejaković, pozorišni reditelj.

“Malo Morgen” je predstava koja treba da ima dug život i koja će vas slatko-gorko nasmijavati fantastičnim replikama, veoma kreativnim rediteljskim rješenjima i iznad svega, nevjerovatnom glumačkom igrom koja plijeni sjajnom energijom i odiše profesionalnošću.

“Malo Morgen” je predstava koja će vas nasmijati do suza i rasplakati do smijeha!

Šesto izvođenje predstave pogledajte u srijedu, 09.03.2016. godine, u Domu omladine Banja Luka, sa početkom u 20:30 sati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info