5 navika žena koje nikad ne kasne

0

Iako se čini da je hronično kašnjenje običan odraz nepristojnosti, upravljanje vremenom može biti teže nego što izgleda – veoma često, kašnjenje je ukorijenjeno u nečem psihološkom, kao što je strah od mirovanja.

Srećom, postoje jednostavne stvari koje možete uraditi, ali i navike koje možete usvojiti kako biste postali sasvim nova osoba – ona koja uvijek stiže na vrijeme. Sljedećih pet imaju žene koje nikada ne kasne.

One ustaju kada je vrijeme za ustajanje


Buđenje je prva stvar u danu oko koje ne možete odugovlačiti. Bez obzira da li pritišćete dugme za odlaganje alarma ili ga mahinalno ugasite i probudite se tek pola sata kasnije, ustajanje iz kreveta može veoma lako da se odgodi. Zbog toga uradite sledeće: neka vam alarm uvijek bude van domašaja. Ustajanje iz kreveta kako biste deaktivirali alarm siguran je znak da ćete ustati, ali i da se nećete uvući nazad u krevet.

One jutro planiraju uveče


Jutro je svima najužurbaniji dio dana. Ali, kako ne biste jurili, isplanirajte i pripremite sve uveče: šta ćete obući, kako ćete se našminkati, šta ćete doručkovati… Potrebno vam je tako malo vremena da biste imali lagano i mirno jutro.

One prepoznaju obrasce i ispravljaju ih


Ukoliko se skoro svako jutro vraćate nazad da biste pokupili punjač za mobilni telefon, nabavite onaj koji je namijenjen za auto. Ako stalno tražite sunčane naočale, počnite da ih ostavljate na komodi pored izlaznih vrata ili pored ključeva. Žene koje nikada ne kasne znaju šta trebaju uraditi kako bi ostale tačne. Počnite da identifikujete svoje specifičnosti.

One su imune na “Samo još jednu stvar” sindrom


Veoma rijetko ćete čuti od takve žene kako treba da uradi “Samo još jednu stvar” prije nego krene. Zašto? Zato što je svjesna da to nikada nije “samo jedna stvar” i da je potrebno izdvojiti dodatno vrijeme kako bi se potrebno i obavilo. Oduprite se porivu da uradite “još samo jednu stvar” i to će vam uštediti dosta vremena.

One znaju kada svoj posao rade najbolje


Žene koje nemaju problema s kašnjenjem veoma su svjesne svojih energetskih ciklusa. One znaju koje je vrijeme idealno za različite vrste aktivnosti. Ako ste “najbistriji” ujutro, tada i obavljajte najteže poslove. Pravljenjem rasporeda s ciljem povećanja performansi možete veoma lako eliminisati kašnjenje i uštediti na vremenu. Dakle, veoma je bitno kako ćete se organizovati.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info