5 strahova sa kojima se mentalno snažne žene suočavaju bez odlaganja

0

Mentalno snažne žene doživljavaju iste strahove kao i sve druge žene. Međutim, umjesto da izbjegavaju stvari koje im izazivaju nelagodu, one rade na suočavanju sa strahovima te su spremne da tolerišu situacije koje izazivaju anksioznost kako bi se riješile straha. Sa sljedećih pet strahova mentalno snažne žene suočavaju se bez odlaganja.

Strah od neuspjeha


Zbog neuspjeha možete razviti netačne zaključke o sebi. Međutim, neuspjeh nikako ne bi trebao biti kraj vašeg puta. Mentalno snažne žene se ne plaše neuspjeha. One ga koriste kao priliku da steknu više znanja. Zatim, “naoružane” sa više mudrosti nego što su imale, spremne su da pokušaju ponovo, jer su svjesne da je neuspjeh važan dio puta ka uspjehu.

Strah od odbijanja


Bilo da tražite povišicu ili postavljate pitanje koje se odnosi na razvoj dugoročne veze, uvijek postoji šansa da biste mogli biti odbijeni. Kod mnogih ljudi, strah od odbacivanja tjera ih da zaziru od novih mogućnosti. Mentalno snažne žene nisu imune na žaoku odbacivanja, ali one imaju samopoudanja u svoje sposobnosti da se nose s bolom kada su odbijene. One prihvataju da će se suočiti sa odbijanjem u nekom trenutku, ali ne dozvoljavaju da to ometa njihove ciljeve. One idu naprijed ne dopuštajući odbacivanju da utiče na njihovo samopouzdanje i ličnu vrijednost.

Strah da se neće svima udovoljiti


Zbog pokušavanja da svima udovoljite možete biti neutralni prilikom važnih pitanja. Kao rezultat toga, možete se boriti da pronađete vjernu “publiku” koja razumije za šta se zalažete i šta su vaše namjere. Mentalno snažne žene znaju da su snažne emocije važne pa dok njihovi napori mogu otjerati neistomišljenike, njihova spremnost da zauzmu čvrst stav može da privuče pristalice.

Strah od promjena


Ne možete postati bolja osoba ukoliko odbijate da se mijenjate i rastete. Može biti prilično primamljivo da se izbjegne nešto novo, jer promjene mogu biti stresne. Međutim, mentalno snažne žene prihvataju promjene. Njima je jasno da postizanje novog nivoa uspjeha zahtijeva spremnost za prilagođavanjem svijetu koji ih okružuje. One mnogo ulažu u lične promjene koje dovode do rasta.

Strah od uspjeha


Ova vrsta straha može zvučati i malo smiješno: ko ne bi želio da ostvari svoje ciljeve? Ali, istina je da sa velikim uspjehom dolazi i velika odgovornost, a mnogi ljudi imaju duboko ukorijenjen strah da nisu dovoljno dobri. Mentalno snažne žene razumiju da što više postignu to su i veće šanse i da više izgube. Ipak, one uvijek nastoje da dostignu nove nivoe, jer vjeruju u sebe i sposobnost da svoje snove pretvore u stvarnost.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info