3 velike greške koje pravite prilikom sušenja kose fenom

0

Ako želite da vaša kosa bude jaka i zdrava, prilikom sušenja fenom obavezno izbjegavajte sljedeće tri greške.

Ne koristite zaštitni sprej


Iako vam se možda čini nepotrebnim, sprej za zaštitu kose od toplote je i više nego važan i potreban. On će pomoći da vaša kosa izdrži toplotu fena. Nanesite ga na cijelu dužinu kose tako što ćete početi od korijena pa sve do vrhova.  Zatim, prstima prođite kroz kosu kako bi se proizvod što ravnomjernije rasporedio.

Ne upotrebljavate dodatke


Moderni fenovi za kosu dolaze sa nekoliko dodataka, a svi oni su tu kako bi olakšali sušenje i stilizovanje kose. Ako niste sigurni čemu služe, pročitajte uputstvo. Obično su to nastavci poput difuzera (koji se koristi za stilizovanje valovite i kovrdžave kose) ili nastavci sa suženjem – koncentratori (koji se koriste za brže sušenje i lakše stilizovanje ravne kose).

Odjednom sušite cijelu kosu


Ako niste pretjerano taktični prilikom sušenja kose, budite sigurni da nećete imati frizuru kakvu želite. Naime, prije nego krenete sa sušenjem, kosu podijelite na četiri dijela te učvrstite ukosnicom ili gumicom. Počnite sušenje od donja dva dijela, pa tek kada njih osušite, pređite na gornje dijelove. Za kraj, da biste bili sigurni da je kosa u potpunosti suva, još jednom “prođite četkom“ kroz kompletnu kosu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info