3 ključna koraka da prebolite bivšeg i nađete nekog boljeg

0

Bez obzira na to koliko ste nezavisni i samouvjereni, raskidi mogu zaista da bole. Postoji mnogo načina na koje možete preboljeti raskid. Blokirajte bivšeg na društvenim mrežama, otiđite na putovanje sa prijateljicama, izbacite iz kuće njegove stvari – to su sve dobri načini koji vam mogu pomoći da prestanete osjećati emotivni bol. Međutim, one vam neće zacijeliti rane.

Skoro svaka žena ima određene stvari iz prošlih veza s kojima nije načisto:

  • “Šta sam uradila pogrešno?”
  • “Zašto me nije više želio?”
  • “Zašto ne mogu da ga zaboravim?”
  • “Hoće li me iko ikada voljeti?”

Sasvim vam je jasno zašto, kada ova pitanja ostanu bez odgovora, osjećamo se bezvrijedno, nesigurno, nedopadljivo, čak i beznadežno. A tu je i bijes. Imamo problema da vjerujemo muškarcima pa čak i gore – ne možemo vjerovati sebi. Dok ova osjećanja ne priznate sebi i dok se dinamika vaše veze ne obradi na način koji će vam pomoći da shvatite svoje iskustvo i učite iz njega, sigurno ćete ponavljati ustaljene obrasce ili ćete, jednostavno, ostati sami.

Sljedeće tri akcije možete preduzeti, a koje će vam pomoći da naučite, shvatite i ponovo volite.

Gledajte na prošle veze na pozitivan način


Postoji mnogo beskrajnih koraka do vaše vječne ljubavne priče. Dani kada ste bili sami, loši i dosadni izlasci, zabavni izlasci, djetinjaste greške koje ste napravili kada ste se osjećali voljeno i, da, osjećaj kao da vam je slomljeno srce. Možete izabrati da na njih gledate kao na promašaje i uludo potrošeno vrijeme ili možete odabrati da gledate na njih kao na neophodna iskustva koja vas vode do vaše krajnje želje.

Prvi korak da prebolite bivšeg jeste da otvorite svoje srce i svoj um tako da možete tražiti pozitivne strane vaše veze. Pokušajte i sigurno ćete vidjeti da nije bilo sve tako “crno”.

Naučite kako da postanete bolji u odabiru muškarca


Taj muškarac i veza s njim nisu bili za vas – na kraju krajeva, vi se niste osjećali srećno. Način na koji se osjećate ljestvica je prema kojoj zaista možete mjeriti vašu vezu s muškarcem, a posebno onu za koju želite da traje cijeli život. Ovdje se ne radi o onome šta on radi, da li vas nasmijava ili nešto treće.

To je težak proces. Mnoge žene ne znaju šta žele ili šta im je potrebno. Nikada to ne artikulišemo. Nikada ne dozvoljavamo sebi da se to upitamo. Umjesto toga, vodimo se nekim opštim smislom, intuicijom, stvarima koje se dešavaju u zavisnosti od dana do dana.

Od pomoći je ukoliko razumijete osjećanja koja su vam važna da biste se osjećali ispunjeno u vezi. Kada pogledate na vezu zasnovano na tome kako se osjećate s njim, stvari mogu izgledati sasvim drugačije.

Učite iz svojih grešaka i tražite ono što vam je zaista potrebno


Veze imaju tri različita elementa: vas, njega i vezu. Kada istražite svaki od ovih elemenata posebno, možete naučiti dosta toga o sebi i o tome šta želite. Svrha istraživanja nije da utvrdite ko je bio u pravu, a ko ne ili gdje ste pogriješili. Cilj je da iskreno, promišljeno sagledate ovo životno iskustvo, naučite nešto iz njega i hrabro krenete naprijed.

Sasvim je razumljivo ako nemate volje da ponovo “prolazite” kroz prošlost; može vam se činiti kao da ste ga napokon preboljeli i ideja da ponovo prolazite kroz sve može biti prilično odbojna. Ali, nije dovoljno da zaustavite osjećaj emotivnog bola, jer ste naučili kako da ga blokirate. Potrebno je da odvojite vrijeme kako biste istinski preboljeli.

Kada rane zarastu, vidjećete pozitivne stvari prošle veze. Bićete u stanju da iskoristite doživljena iskustva kako biste svoj život učinili boljim i, na kraju, bićete mnogo bliže svojoj pravoj, ljubavnoj priči.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info