14 trikova u oblačenju koje svaka žena treba da zna

0

Ako postoji nešto što radimo svaki dan (osim osnovnih životnih funkcija), to je sigurno nošenje odjeće. Onda je sasvim normalno da se služimo i određenim trikovima kako bi nam ono bilo što jednostavnije.

Donosimo četrnaest modnih savjeta koji će vam olakšati svakodnevno oblačenje te omogućiti da izgledate još bolje nego obično.

Kako da uvučete farmerice u čizme

 Uske farmerice i više je nego jednostavno “ubaciti“ u bilo koji model čizama. Međutim, ako želite isto da uradite i sa ostalim modelima, slijedite uputstvo sa slike.

 

Sakrijte bretele od grudnjaka

 Ovaj super trik će sakriti vidljive bretele te spriječiti majice širokog “V“ izreza da padaju na ramena. Sve što je potrebno je malo platna i nekoliko drikera.

 

Kako da rajsferšlus ostane zakopčan

 Kroz gornji dio rajsferšulsa provucite alku koju ste prethodno skinuli sa privjeska od ključa. Zatim ga zatvorite te alku prebacite preko dugmeta. Alka će ostati sakrivena ispod farmerica, a vi sigurni da se one neće otvoriti.

 

Pronađite idealnu ogrlicu

 Iako se ne čini pretjerano važnim, odgovarajuća ogrlica može učiniti čudo za vaš izgled. Pronađite inspiraciju u slici iznad.

Uklonite tragove od antiperspirant dezodoransa

 Vlažne maramice su idealno oružje u borbi protiv mrlja od dezodoransa. Sve što je potrebno jeste da maramicom istrljate zaprljano mjesto, sačekate da se osuši i spremni ste za pokret.

Uklonite žute mrlje od znoja

 Prije nego što je ubacite u mašinu za veš, unutrašnjost majice našpricajte sokom od limuna kojem ste dodali malo vode.

Nosite kaiš na drugi način

 Dosadilo vam je klasično nošenje kaiša? Unesite svježinu u svoj izgled na neki od gore prikazanih načina.

 

Omekšajte stare majice

 Majicu potopite u slanu vodu te ostavite da odstoji tri dana. Nakon toga je operite na uobičajen način. Osušite u sušilici ili vani, na vjetru.

 

Povećajte prostor u ormaru

 Sve što vam je potrebno jeste nekoliko otvarača sa limenki. Uostalom, slika govori sama za sebe.

 

Uklonite žvaku sa farmerica

 Uzmite kockicu leda pa istrljajte kritično mjesto. Takođe, farmerice možete ubaciti i u zamrzivač kako bi žvaka očvrsnula. Nakon toga uzmite nož te je nježno sastružite. I to je to!

 

Uklonite grudvice sa džempera

 Za ovaj trik potrebni su vam selotejp (ili ljepljivi valjak za skidanje dlačica sa odjeće) i kamen za pete. “Oštećena“ mjesta na džemperu nježno istrljajte kamenom za pete kako bi se grudvice odvojile od njega. Zatim ih pokupite selotejpom ili valjkom. Obični brijač sa jednokratnu upotrebu takođe će poslužiti svrsi.

 

Budite kreativni

 Postoji mnogo načina da zavežete šal ili maramu, a mi donosimo jedan od jednostavnijih, ali istovremeno i veoma moderan način.

 

Uklonite mrlje od crnog vina

 Najbolji način uklanjanja mrlja od crnog vina jeste uz pomoć bijelog vina. Zaprljano mjesto natrljajte sa malo bijelog vina te operite na uobičajen način. Mrlja će nestati.

 

Trik za savršeno savijene rukave na košulji

Naučite kako da u samo pet koraka savijete rukave tako da ostanu savijeni.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info