Šest pravila za kupovinu savršenih farmerica

0

Kada investirate u farmerice, to je početak jedne duge (i intimne) veze. Zbog toga, morate se potruditi da dobro izaberete onaj model koji će u potpunosti odgovarati vama i vašoj figuri. Donosimo šest pravila koja morate poštovati, ako želite da nađete savršen par farmerica.

Ne robujte veličini


Na današnjem tržištu možete naći tako mnogo proizvođača popularnih farmerica, ali ne drže se baš svi univerzalnog načina mjerenja niti veličina. Ne pridržavajte se slijepo jedne veličine, jer nisu svi modeli isti. Pa šta ima veze ako su za broj, dva veće od onih koje obično nosite? Najbitnije u svemu je da vam one dobro pristaju te da se u njima osjećate udobno i slobodno.

Pronađite odgovarajući model i materijal


Ako vam se dopadaju farmerice sa elastinom, uvijek uzmite manju veličinu, jer će se one razvući već nakon prvog nošenja. Ovaj model vizuelno će stanjiti noge, a podići zadnjicu. Ako imate naglašen stomak, izbjegavajte modele sa spuštenim strukom. Umjesto toga izaberite uvijek popularne farmerice sa visokim strukom koje će prikriti nedostatke na vašem stomaku. Za dame koje se ne mogu baš pohvaliti “zadnjim dijelom“, idealne su farmerice sa naglašenim džepovima koje će učiniti da zadnjica izgleda veće i punije.

Dužina je bitna


Ako na prvu nalazite model čija vam širina i dužina stoje kao “salivene”, vi ste zaista prava srećnica. Za sve nas druge, tu je teta krojačica. Kada je riječ o skraćivanju farmerica, potrebno je da ih “prilagođavate” obući uz koju ćete ih nositi. Primjera radi, modeli sa širim nogavicama, koji obično idu uz platforme i obuću na pete, trebaju “padati” na bar dva centimetra od poda. Uske farmerice trebaju biti tik iznad gležnja.

Sagledajte se iz svih uglova


Prije nego ih kupite, još jednom dobro pogledajte kako vam stoje. Obavezno vidite i kakva vam je zadnjica u njima. Zatim, uradite par čučnjeva ili sjedite na stolicu, kako biste bili sigurni da nisu preuske, da se teksas ne razvlači previše te da upravo taj model ne otkriva više nego što bi trebao.

Držite se provjerenih stvari


Ne komplikujte i ne eksperimentišite! Kada pronađete model koji vam u potpunosti odgovara te se u njemu osjećate samouvjereno, ne tražite dalje. Iako je sam proces pronalaska odgovarajućeg modela dug i mukotrpan, budite strpljivi, jer će se vaša upornost na kraju isplatiti.

Boja i kroj


Farmerice treba birati po građi tijela. Želite ublažiti širinu kukova i stvoriti iluziju dužih nogu? Izaberite tamne farmerice ili modele koje skoro da dodiruju zemlju. Ako su noge nešto na što ste ponosni, svijetli modeli su za vas. Za dame sa jačim listovima, idealne su cigaret pantalone.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info