Suva koža: 7 znakova da vaša hidratantna krema ne djeluje

0

Vaša koža je mekana i čista, a onda je odjednom postala suva, crvena i počela je da se peruta. Šta se desilo?

Jedno od glavnih pravila je da s promjenom sezone promijenite i proizvode za njegu kože, posebno tokom hladnije sezone. S padom temperature i smanjenjem vlažnosti, vazduh (kako spoljašnji tako i unutrašnji) počinje da isušuje vašu kožu.

Vaša najbolja odrbrana: potražite intenzivniju hidratantnu kremu, koja sadrži glicerin ili hijaluronsku kiselinu, da biste vlažnost “vezali” za kožu kao i sastojke poput shea putera i vazelina, jer će oni pomoći da se vlažnost i zadrži u koži. Ova kombinacija će zaštititi vašu kožu te ona neće biti suva.

Kako znate da li vam je potrebna intenzivnija krema? Sljedećih sedam znakova pokazuju da je vašoj koži potrebna dodatna hidratacija.

Krema “nestaje” par sekundi nakon naošenja


Ovo najčešće znači da je vašoj koži potrebno više hidratacije nego što vam krema koju trenutno koristite može pružiti.

Imate osjećaj da vam je lice zategnuto


Isto važi ukoliko primijetite promjene u teksturi kože ili ako osjećate svrab – to su rani znakovi da vam je koža suva.

Koža bez sjaja


Kada je vaša koža u potpunosti hidrirana svjetlost se ravnomjerno odbija od nje te ona ima blistaviji i mladalačkiji izgled.

Vaša šminka izgleda kao da će da se raspukne


Na lice nanesite izdašan sloj intenzivnije hidratantne kreme, a nakon toga nanesite tečni puder, prije nego se krema u potpunosti upije u kožu.

Bore i borice su izraženije


Ne, niste ostarile preko noći već vam je koža suva. Upravo zbog toga je potrebno da koristite intenzivniju hidratantnu kremu.

Koža se peruta na čelu, bradi ili nosu


Redovno radite piling prije nanošenja hidratantne kreme.

Koža je crvena ili se veoma lako iritira kada boravite vani


Intenzivnija krema djeluje poput zimske jakne, jer štiti vaše lica od spoljašnjih uticaja (hladan vazduh, vjetar, zagađivači životne sredine) koji utiču na pojavu crvenila i iritaciju kože.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info