5 modnih grešaka zbog kojih izgledate niže

0

Odjeća može da bude vaš najveći saveznik, ali još veći neprijatelj, ako je ne nosite na pravi način. Donosimo pet najčešćih modnih grešaka zbog kojih izgledate mnogo niže nego što to jeste.

 

Nosite neodgovarajuću obuću

Pokušajte da od svog izgleda napravite dugu, vertikalnu liniju bez vizuelnih prekida. Obuća sa visokim risom vizuelno će skratiti noge pa je izbjegavate. Otvorene salonke i sandale sa tankim kaišom  mnogo su bolji izbor.

 

Vaše suknje i haljine nisu dovoljno kratke (ili duge)

 Dužina suknje ili haljine veoma je bitna za konačni izgled vaše figure. Kratke suknje iznad koljena (što kraće to bolje) i maksi haljine imponovaće vaš figuri. Sve što je između, ne predstavlja pravi izbor za vas.

 

Manje je “više”

Zagledajte se u sliku. Na lijevoj strani, vaš pogled odmah pada na dole te zbog toga figura izgleda mnogo sitnije nego što jeste. Za razliku od prethodne, na drugoj slici primjećujete savršeno proporcijalno tijelo i predivno lice.

 

Nosite prevelike torbe

Modni detalji, poput torbe, mogu uticati na vašu visinu. Rješenje je u pronalasku modela koji će imponovati vašoj figuri. Ogromne torbe nisu samo loš izbor zbog vaših leđa, nego će i učiniti da izgledate mnogo sitnije nego što u stvari jeste.

 

Vaša kosa je preduga

 Pokažite više kože! Podignite kosu ili je ošišajte kako biste skrenuli pažnju na vrat i dekolte te na taj način izgledali viši i vitkiji. Imajte u vidu da će vas previše kose jednostavno “progutati“.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info