8 zapovijesti dobrog stila

0

Bez obzira na godišnje doba, bez obzira na trenutni trend, sljedećih osam modnih zapovijesti trebate se pridržavati, ukoliko vam je cilj da izgledate odlično.

Imajte na umu da se dobar stil ne može kupiti, bez obzira na to koliko ste potrošili na garderobu koju nosite. S druge strane, određena pravila pomoći će vam da izgledate fantastično. Evo i koja.

 

Spojite muški i ženski stil

 Spajanjem elegantnog stila sa opuštenim  dobijate stil koji nije pretjerano strog, ali ni “slatkast”. Izaberite ženstvene komade odjeće, ali napravljene od klasičnih muških materijala (nešto poput ovog kaputa i suknje sa slike). Takođe, možete upariti i tradicionalni muški model vunenih pantalona sa svilenom košuljom koja odiše ženstvenošću.

 

Krenite od obuće

 Prilikom stvaranja stila uvijek počnite od obuće. Ako mnogo vremena provodite “na nogama“, ravna obuća  pravi je izbor. Uparite je sa suknjom ili haljinom do koljena ili sa pantalonama dužine do iznad članaka. Obuća će odrediti boje i uzorke koji se najbolje slažu sa njima te ćete izgledati savršeno “od glave do pete“.

 

Ne štedite na modnim dodacima

 Lični stil je upravo to –  nešto lično i samo vaše. Na konačnu kombinaciju dodajte nekoliko narukvica, slojevitu ogrlicu ili maramu. Naravno, ne trebate pretjerivati, ali detalj više nikome neće naškoditi.

 

Što veće – to bolje

 Zvuči kontraproduktivno, ali veći komad odjeće može imati minimizirajući efekat. Stanjite bokove tako što ćete suknju punog kroja upariti sa uskom majicom ili bluzom. Takođe, ve će poprsje izgledaće znatno manje ako širu majicu kombinujete sa užim pantalonama.

 

Spojite nespojivo

 Nije lako ukombinovati dva različita stila i pri tome izgledati savršeno. Iskreno, malo kome to može poći za rukom. Međutim, vrijedi pokušati. Preko duge svečane haljine obucite džemper koji će automatski dodati modernu notu vašem stilu. Plus, dobro odabrane salonke i nekoliko komada nakita učiniće da izgledate izvanredno.

 

Jedna boja u više nijansi

 Nema ništa komplikovano u kombinovanju istobojnih komada odjeće. Međutim, mnogo bolje ćete izgledati ako uparite svijetle i tamne nijanse iste boje. Ovakav način oblačenja laskaće i vama i vašoj figuri, a zahaljujući tamnim tonovima izgledaćete mršavije, dok će oni svjetliji privući pažnju na vaš cjelokupni stajling.

 

Pomjerite granice

 Ekstravagancija ne pristaje baš svima, ali ako znate kako da je “iznesete”, u velikoj ste prednosti. Ipak, budite pažljivi, jer tanka je linija između dobrog stila i totalnog promašaja. Ako se odlučite za kratki top, obavezno ga uparite sa pantalonama ili suknjom visokog struka. Isto tako, široke pantalone jedino će dobro izgledati u kombinaciji sa uskom majicom ili bluzom.

 

Naglasite struk

 Kada ne znate šta da uradite, naglasite struk. Pronađite haljinu koja vam u potpunosti odgovara pa stavite kaiš. Ovo je najbrži i najjednostavniji način da izgledate mršavije bez da idete na dijetu ili sate provodite u teretani (ne pokušavamo vas odgovoriti od teretane ili mršavljenja, ali ako ste u žurbi, pomenuti mali trik uvijek pali).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info