11 vječnih pravila dobrog stajlinga (koja uvijek trebate poštovati)

0

Složićete se da svijet mode ponekad izgleda pomalo zbunjujuće i nejasno, ali ono što je uvijek i više nego jasno, jeste klasični stil koji nikada ne prolazi. Donosimo jedanaest vanvremenskih modnih savjeta koji će uvijek biti aktuelni te nikada neće zastariti (i koje trebate uvijek poštovati, ukoliko želite da izgledate odlično).

Krojač je vaš najbolji prijatelj


Iskusan i talentovan krojač zna kako se može prepraviti svaki komad odjeće, a da odlično izgleda kada ga obučete. On zna kako da na najbolji način naglasi vaše obline, a istovremeno i prikrije sve nedostatke.

Ne vjerujte slijepo veličini odjeće


Način označavanja veličine na odjeći često se razlikuje od proizvođača do proizvođača. Uvijek isprobajte odjeću prije nego što je kupite kako biste bili sigurni da će vam dobro pristajati. A nije ni sramota ako ponekad kupite nešto manje ili veće od vaše standardne veličine. Jedino je bitno da vam dobro stoji te da se u tome osjećate ugodno.

Porubite pantalone kako bi savršeno odgovarale obući koju nosite


Za početak, odlučite koje pantalone želite da nosite sa kojom vrstom obuće. Imajte u vidu da iste pantalone rijetko kada možete nositi u kombinaciji sa štiklama i sa ravnom obućom. Razlog tome je taj što će pantalone u jednoj kombinaciji izgledati predugo, a u drugoj, vjerovatno, prekratko. Baš iz tog razloga, pantalone porubite zavisno od obuće uz koju planirate da ih kombinujete.

Uložite novac u kvalitetan donji veš


Donji veš je jednako važan kao i dezodorans ili krema koje nanosite svako jutro. Odgovarajući veš će učiniti da odjeća savršeno “pada” preko njega. Najvažnije od svega jeste da se u njemu udobno osjećate te da se ne primjeti ispod odjeće koju nosite.

Balansirajte gornji i donji dio odjevne kombinacije


Postoji samo jedno pravilo: ako nosite nešto široko gore, dole obucite uske pantalone ili suknju (i obrnuto).

Obavezno koristite modne dodatke


Obična bijela majica i farmerice mnogo bolje će izgledati ako na njih dodate ogrlicu, maramu, torbu ili neki drugi asesoar.

Oblačite se u skladu sa svojom figurom


Mnogo je lakše pronaći odjeću koja će vam savršeno pristajati nego dane i dane provoditi na dijeti. Fokusirajte se na to da pronađete odjeću koja će prikriti sve nedostatke na vašem tijelu, a naglasiti obline. Nakon toga uvijek ćete izgledati dobro, jer ćete nositi odjeću koja će vam savršeno pristajati.

Cipele u boji kože slažu se uz sve kombinacije


Plus, one će učiniti da vaše noge izgledaju vizuelno duže.

Ne žalite da potrošite novac na kvalitetnu torbu (ili dvije)


Potrudite se da nabavite veću torbu koju ćete koristiti za dnevne kombinacije te manju, pismo ili sa kaišom, za večernje izlaske. Dobra torba je garancija fantastičnog izgleda.

Ne morate kupiti baš sve što je na rasprodaji


U redu, te pantalone izgledaju fantastično, ali da li ste sigurni da ćete izgubiti taj višak kilograma kako biste stali u njih? A ta narandžasta tunika koju ne možete kombinovati sa bilo čim drugim, da li vam je stvarno potrebna? Zapamtite: kupujte samo ono za šta ste sigurni da ćete nositi! Sve ostalo je samo bespotrebno trošenje novca, ali i zauzimanje prostora u vašem ionako prepunom ormaru.

Kada ne znate šta da obučete – obucite crno!


U crnoj odjeći ćete uvijek izgledati seksi i mršavije. I što je najvažnije, crna nikada ne izlazi iz mode.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info