Šminka: Najpopularniji trendovi ove zime

0

Ukoliko želite da se ove sezone izdvojite iz gomile, neka vam sljedeći mali vodič služi za inspiraciju.

Crveni karmin

Najlegendarnija boja karmina veoma je popularna ove sezone. Ako trebate izabrati samo jedan dio šminke, neka to bude crveni karmin. Sigurno će vas svi primijetiti.

 

Moderne mačije oči

Poznati pokreti olovkom vratili su se na vanjske uglove očiju, ali ovoga puta sa inventivnim, čak i razigranim, varijantama (zašto ne nanijeti dva sloja olovke, umjesto jednog?).

 

Snažniji smoky eyes

Ozbiljno “razmazane” oči podsjećaju na ljepotu crno-bijelog filma, zabrinute slikare i punk rockere. Lijep i smion, ovaj stil ne zahtijeva mirnu ruku.

 

Bebina koža

Koža koju je jedva dotaknula ruka vremena ili sunce veoma je popularna ove sezone. Dobra hidratantna krema i puder sa reflektujućim česticama pomoći će vam da postignete taj mladalački sjaj.

 

Ružičaste usne

Dražesni pupoljci ruže – tako romantično i tako lijepo izgledaju na usnama. Blaga ružičasta boja uklapa se uz sve nijanse kože, a posebno kada se upari sa sličnim rumenilom.

 

Sjaj na očima

Svjetlucava sjenka jedan je od najboljih načina da se ove sezone izdvojite iz gomile. Nećete pogriješiti ni ako izaberete šljokice, ali ipak pazite da ne pretjerate.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info