5 neizostavnih komada odjeće koje morate imati u svom ormaru

0

Imate ormar pun odjeće, a opet, ništa za obući. Ovo je problem sa kojim se susreće skoro svaka žena. Zbog toga je važno da kupujete stvari koje su vanvremenske i koje uvijek možete nositi (nevezano za priliku ili godišnje doba). Donosimo pet osnovnih komada odjeće koje svaka žena treba da posjeduje.

Čizme


Čizme do koljena, one do pola listova ili gležnjerice odličan su izbor, jer ih možete nositi minimalno dvije do tri sezone. Plus, s godinama one izgledaju još bolje, jer se u potpunosti prilagode vašim stopalima. Uparite ih sa laskavom suknjom ili ih navucite preko omiljenih farmerica kako biste izgledali šik i moderno.

Kožna jakna


Kožna jakna klasični je komad garderobe koji svaka žena treba da ima. I ona se, poput čizama, vremenom “stopi“ sa vašom figurom. Ovaj univerzalni komad odjeće odlično izgleda u kombinaciji sa ljetnom haljinom,ali i kada ga obučete preko obične bijele majice. Nosite je u proljeće, ljeti pa čak i zimi preko debelog džempera. Ključ za odabiranje savršenog modela jeste to da vam savršeno pristaje: ne smije biti previše uska te ne duža od kukova. Takođe, uvijek izaberite boju koju ćete moći kombinovati sa ostatkom garderobe.

Metalni sat


Za što upečatljiviji izgled, sat kombinujte sa što više različitih narukvica. Svi materijali dolaze u obzir, od srebrnih do onih napravljenih od nehrđajućeg čelika. Imajte u vidu da je u ovom slučaju više znači bolje.

Torba sa potpisom


Najbolji izbor bila bi torba neutralne boje koju možete kombinovati sa svim komadima odjeće. Međutim, ako u vašem ormaru preovladava “sivilo“, izaberite torbu u nekoj od jarkih boja. U suštini, ona bi trebala da bude dovoljno velika da u nju stavite sve svoje sitnice, ali opet dovoljno mala da ne podsjeća na kofer.

Marama


Osim što će obogatiti svaku modnu kombinaciju, marama najčešće ne košta puno. Možete je nositi preko obične majice ili ispod kaputa. Ovaj modni dodatak osvježiće vaš izgled bez obzira na to šta ste obukli ili u kojem godišnjem dobu ga nosite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info