Najbolja zimska obuća koju možete nositi tokom cijelog dana

0

Kako bi vam bilo dovoljno toplo i udobno ove sezone, ali i da biste izgledale moderno i privlačno, preporučujemo sljedeće modele obuće.

Futrovane

Činjenica je da su futrovane čizme i cipele veoma tople i upravo zbog toga idealne za zimu. Međutim, “izolacionu oblogu” možete pronaći i tamo gdje najmanje očekujete: tražite modele koji imaju debele, vunene uloške. Ne mora cijela unutrašnjost cipele ili čizme biti futrovana kako bi vam bilo dovoljno toplo i udobno.

 

Preko koljena

Poput oklopa zimskog ratnika, čizme preko koljena štite vaše noge od vjetra i hladnoće. Modeli sa ravnim đonovima privlačniji su od onih na štikle (bar kada je u pitanju zimska sezona). Odlično se kombinuju sa helankama i farmericama, ali i sa suknjama.

 

Vodootporne

Preskočite neobložene gumene čizme ukoliko se spremate boriti sa susnježicom i bljuzgavicom, inače će vam se prsti na nogama smrznuti za par minuta. Umjesto toga, odlučite se za prijatnije varijante koje su obložene sa više slojeva (i sa vanjske i sa unutrašnje strane). Model sa slike jedan je od najidealnijih, jer ga možete nositi sa svim kombinacijama

 

Gumeni đon

Štikle? Na snijegu? Iako vam ovaj model neće pomoći da se probijete kroz mećavu, on je odličan za ledene gradske ulice, tokom suvih, zimskih dana. Gumeni, izbočeni đon olakšava kretanje, a crna koža i elegantni stil idealni su za sve prilike.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info