7 razloga zašto je vaš brat najvažniji čovjek u vašem životu

0

Tata je naš heroj i to je činjenica koju rijetko ko može da pobije. Ipak, iako vaš otac može biti ključna figura u vašem životu, druga činjenica je da je osoba koja je uvijek uz vas, u dobru i zlu, vaš brat.

Negdje usput, dok ste odrastali, taj mali dječak postao vam je i više od brata – pravi, istinski prijatelj. On je zaista najvažniji čovjek u vašem životu, a sljedećih sedam razloga pokazuju i zašto.

On uvijek zna kada neko nije dovoljno dobar za vas


Kad god prolazite kroz bolni raskid (ili kada ste prolazili), vaš brat obično je prva osoba koja stvari gleda iz drugog ugla podsjećajući vas da je vaš bivši ili “imao petlje” ili je bio “previše glup” za vas.

On vas bezuslovno voli, bez obzira na vaše mane


Možete biti “tatina curica”, ali tata obično ne zna ni pola onoga kroz šta ste prošli dok će brat, s druge strane, uvijek da vam “čuva leđa”. On vas je vidio i u vašem najgorem izdanju, ali vas nije prestao voljeti. Nije niti će.

Uvijek će vas braniti


Kome je potreban tjelohranitelj kada imate brata? Spreman je da vam pritekne u pomoć svakog trenutka te je igrao ulogu viteza u sjajnom oklopu mnogo prije nego što se vaš šarmantni princ na bijelom konju pojavio.

On čuva vaše tajne


Iako će vas nemilosrdno zadirkivati zbog vaših “neslavnih” trenutaka, on nikada neće otkriti vaše tajne. S njim ste sigurni, čak i onda kada ste zaradili loše poene.

On cijeni vaše mišljenje


Vaš brat se ugleda na vas. On će vas često pitati za savjet, jer mu je veoma bitno da čuje vaše mišljenje. Jasno mu je da ćete mu reći ono što je zaista potrebno, a ne ono što bi on volio da čuje.

Nastavljate tamo gdje ste stali, čak iako se niste čuli mjesecima


S bratom imate posebnu vrstu veze i prijateljstva. S njim uvijek nastavljate tamo gdje ste stali, bez obzira na to da li ste se čuli ili vidjeli prije dva dana ili prije dva mjeseca.

On je vaša najveća podrška


Roditelji su uvijek tu da vas podrže, ali to niko ne zna i ne može uraditi kao vaš brat. Njemu su vaši uspjesi i pobjede veoma bitni i znajte da se ponosi vama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info