4 znaka da neko manipuliše vama

0

Bez obzira da li je u pitanju neko koga poznajete tek površno ili osoba s kojom ste proveli pola života, ukoliko uočite neke od sljedećih znakova, eliminišite tu osobu iz vašeg života. Vjerujte, život vam može biti samo bolji i ljepši.

Korištenje pasivno-agresivnih metoda zarad podrivanja


Vrhunski manipulatori ne žele da ih drugi vide u lošem svjetlu te izbjegavaju da budu direktni i iskreni. Umjesto toga, njihov prljavi posao obavljaće drugi kako bi oni izbjegli sindrom “loše osobe”. Oni vam pričaju iza leđa, pokušaće da pridobiju podršku vaših najbližih prijatelja i montiraće cijelu kampanju kako bi dokazali kako su oni u pravu, a vi ne. Oni vas podržavaju samo verbalno, ali ne i u praksi.

Korištenje vaših riječi protiv vas zarad sticanja koristi


Manipulator uvijek obavlja stvari kako bi izvukao svoju korist. Njemu nije bitno kako ćete se vi zbog toga osjećati. Kada mu skrenete pažnju na nešto on će upotrijebiti vaše riječi protiv vas, kako bi vam nabio osjećaj krivice.

Iskorištavanje vaše osjetljive prirode


Manipulatori igraju na kartu da ste vi po prirodi osjetljiva osoba koja je puna povjerenja te na taj način traže vaše ranjive tačke koje će iskoristiti za svoju dobit. Oni koriste lažni osjećaj osjetljivosti kako bi se povezali s vama i kako bi prikrili svoje prave namjere i motive.

Korištenje osjećaja krivice zarad kontrolisanja


Manipulator koji je dobar u igranju mentalne igre zna kako igrati ulogu žrtve, s ciljem dobijanja onoga što želi. On igra na krivicu, saosjećanje i osjetljivost te će vas emocionalno ucjenjivati kako biste ispunjavali njegove potrebe.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info