Kako da vam rumenilo traje tokom cijelog dana

0

Kada je riječ o šminki, nijedan drugi proizvod vašem licu neće udahnuti svježinu kao rumenilo. Međutim, često se dešava da ga ujutro nanesete i da ono već nakon par sati “nestane”. Kako se to više nikada ne bi desilo i kako bi ono i ostalo na vašem licu tokom cijelog dana (sve dok ne poželite sami da ga skinite), pratite sledeće savjete.

 

  • Hidratacija. Ukoliko želite da vam se rumenilo stopi s kožom (a ne samo da “sjedi” na koži, usljed čega ono i ne ostaje na koži tokom cijelog dana), uvijek prvo operite i hidratizirajte lice pa čak i ako imate masnu kožu. Suva, masna ili perutava koža ne apsorbuje šminku tako dobro pa održavanje kože čistom i zdravom pomaže šminki da se stopi s kožom i da duže traje.
  • Prajmer. Kako biste izjednačili ten i stvorili glatku površinu za nanošenje proizvoda za njegu, nanošenje prajmera prije pudera omogućava duže zadržavanje šminke na koži.
  • Tečni puder. Zbog njega će koža postati glatka i rumenilo će se lakše stopiti, a samim tim će izgledati i prirodnije te će omogućiti vašim obrazima da bolje i duže zadrže boju.
  • Fiksator u spreju. Nakon nanošenja šminke, na lice nanesite fiksator u spreju. Na taj način koža se neće isušiti, šminka će ostati fiksirana te nećete morati nanositi nove slojeve.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info