5 stvari zbog kojih skoro nijedna žena ne žali na kraju života

0

Život prilično često može biti nepredvidivo putovanje na kojem se susrećemo sa raznim stvarima. Stvarima koje nam donose osmijeh na lice, stvarima zbog kojih postajemo ranjivi, stvarima koje nas čine jačima, svjesnijima i boljim ljudskim bićima. Svaka životna priča se razlikuje, ali zbog sledećih pet stvari skoro nijedna žena neće zažaliti na kraju života.

 

  • “Voljela bih da sam provela više vremena radeći”. Rad je važan, ali on nije najvažniji aspekt života. Radne obaveze zauzimaju najmanje trećinu dana, a provođenje više vremena u poslu ostavlja manje vremena za stvari koje su zaista važne: porodicu i lične strasti. Radite, trudite se, ali ne dozvolite da vam se cijeli život pretvori u posao. Nemojte mu robovati.
  • “Voljela bih da nisam provodila toliko vremena sa ljudima koji su mi bitni”. Podijelite svoje vrijeme i život sa ljudima koji su vam zaista bitni i dajte im to do znanja. Poljubite partnera, igrajte se s djecom, pozovite svoju majku i otiđite na ručak sa prijateljicama. Vrijeme provedeno sa onima do kojih vam je stalo stvara uspomene za cijeli život.
  • “Voljela bih da sam igrala na sigurno”. Niko nikada nije ispunio san tako što je ostao unutar samonametnute zone udobnosti. Preuzimanje rizika čini život zanimljivijim i uzbudljivijim. Iskoristite priliku da svaki dan uradite jednu stvar koja vas plaši. Dajte sebi malo vjetra u leđa i uživajte u osjećaju živosti koji dolazi sa kročenjem u nepoznato.
  • “Voljela bih da sam provodila više vremena ispred računara i TV prijemnika”. Umjesto slanja poruka i komuniciranja putem društvenih medija, razmislite da se više uključite u komunikaciju licem u lice koja vam omogućava da uživate u kontaktu s ljudima i društvenosti. Pravi zagrljaj mnogo je ljepši od virtuelnog.
  • “Voljela bih da sam više vremena provela u mojoj udobnoj stolici”. Izađite vani i udahnite svjež vazduh, slušajte zvuk vjetra i pogledajte u večernje nebo. Izađite u prirodu i uživajte u tišini. Ljepota je svuda oko vas. Postoji šareni svijet koji trebate vidjeti, a to sigurno ne možete iz vašeg dnevnog boravka.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info