8 stvari za koje je život prekratak da biste ih tolerisali

0

Ne morate se pomiriti sa sudbinom – riječ je o izborima koje ćete svakodnevno napraviti. Ako imate osjećaj kao da stojite u mjestu ili tapkate u mraku, postoje prilično velike šanse da tolerišete stvari koje ne biste trebali. Vrijeme je da svoj život ponovo vratite na pravi kolosijek! Počnite odmah i prestanite da tolerišete sljedeće stvari.

Ljude koji vam kvare raspoloženje


Veze bi trebalo da vam pomognu, ne da vas povređuju. Provodite vrijeme s ljudima koji su pametni, nezavisni i imaju poglede na svijet slične vašima.

Vašu negativnost


Budite svjesni mentalnog razgovora koji upražnjavate sa samima sobom. Svi tiho razgovaramo sa sobom, u svojim mislima, ali nismo uvijek svjesni onoga što govorimo i kako to utiče na nas. Ukoliko čujete negativne misli, dajte sve od sebe da ih zamijenite pozitivnima. Uvijek imajte na umu da nije sve tako crno kao što vam se čini.

Bespotrebnu, pogrešnu komunikaciju


Recite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite razgovjetno. Postavljajte pitanja. Razjašnjavajte stvari dok ih u potpunosti ne razumijete.

Vaše kašnjenje


Ustanite dvadeset minuta ranije kako ne biste morali trčati okolo, kao “muva bez glave”. Dvadeset minuta će vam pomoći da izbjegnete kazne za prebrzu vožnju, kašnjenje i druge nepotrebne probleme koji vam mogu zadati glavobolju.

Pritisak da se morate uklopiti u gomilu


Često, jedini razlog zbog kojeg drugi žele da se uklopite jeste da, jednom kada to uradite, mogu da vas ignorišu i gledaju svoja posla. Zato, uvijek budite svoji, ono što jeste. Budite vi. To je, zapravo, jedina osoba koja možete biti.

Strah od promjena


Život je promjena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan je novi početak i novi završetak. Prigrlite ga i iskoristite najbolje što možete.

Konstantno obavljanje istih stvari


Vi ste zbir vaših životnih iskustava. Što više iskustava to zanimljivija vaša životna priča postaje. Samim tim, vaš život postaje ispunjeniji, značajniji, srećniji i ljepši.

Neiskrenost


Poštenje i iskrenost stvaraju unutrašnji mir, stvar koju ne možete kupiti bez obzira koliko ste bogati. Nemojte biti neiskreni i izbjegavajte ljude koji su takvi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info