Ako nema ove kvalitete, on nije vaša srodna duša

0

Veoma je lako navesti sve ono što je neprivlačno kod potencijalnog partnera, ali identifikovanje kvaliteta koje nekoga čine poželjnim na duge staze malo je teži zadatak. Šta tačno kvalifikuje nekoga da bi ispunio ulogu vašeg životnog partnera?

Da biste napravili razliku između nekoga ko vam je dobar za sada i nekoga s kim se želite buditi svakog jutra, razmotrite sledeće stvari. Ako u vašem životu postoji neko sa sljedećim kvalitetama, ne puštajte ga.

Podržava vaše strasti i odluke


On bi trebalo da bude vaš najveći “navijač” i da vas podstiče u ostvarivanju vaših ideja.

Dodaje vrijednost vašem životu


Ne u smislu monetarne vrijednosti – vaš partner bi trebalo da daje doprinos koji vas nadahnjuje da rastete, bez obzira na to da li je on ambiciozniji ili inteligentniji od vas.

Može biti potpuno “blesav” s vama


“Dok nas smrt ne rastavi” prilično je duga vožnja koju je potrebno popuniti zabavnim trenucima.

Obožava vas


Čak iako niste neko kome je potrebno odobravanje, vaš partner bi trebalo da pokazuje koliko vas voli i obožava bez da vas nužno diže u zvijezde.

Spreman je na kompromise


Ne postoji stvar oko koje se vas dvoje nećete moći složiti pa se uvjerite da li je on otvoren prema vašim željama i potrebama.

Cijeni vaše mišljenje


On se ne mora uvijek s vama složiti, ali bi trebalo da bude u stanju da poštuje vaša uvjerenja (bez nametanja svojih vama) uprkos tome što se ona razlikuju od njegovih.

Poštuje vašu porodicu


Ako vaš partner ne pokazuje poštovanje prema vašim prijateljima i porodici, to je stvar koju je veoma teško ignorisati, čak iako on nema problema da pokazuje zahvalnost i poštovanje prema vama.

Pouzdanost


Čak iako je svaki drugi aspekt vaše veze čvrst, sumnju je veoma teško odbaciti. Problemi su neizbježni ako stalno morate nagađati da li je druga strana iskrena (i obrnuto).

On vas stimuliše, a ne iscrpljuje


Vaš partner bi trebalo da ima doprinos kada je riječ o vašem životu i svemu što on nudi i donosi. Zbog njega nikada ne bi trebalo da imate loše mišljenje o sebi te on ne bi smio da slabi vaš duh, na bilo koji način.

Ističe ono najbolje u vama


Vaš partner ne bi trebalo da “izaziva” vaše najgore unutrašnje kvalitete već samo one koje vas čine boljom osobom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info