9 modnih savjeta za žene sa manjim grudima

0

Iako to većina žena ne shvata, male grudi imaju mnogo više prednosti od velikih. One vam (između ostalog) omogućavaju da nosite skoro sve što vam padne na pamet, a da pri tome ne izgledate vulgarno. Donosimo devet modnih savjeta kojih bi se dame sa manjim poprsjem trebale pridržavati, ako žele da od svog izgleda izvuku maksimum.

Nosite odjeću sa visokim okovratnikom

 Odjeća sa visokim okovratnikom skrenuće pažnju na vaše lice, ali istovremeno učiniti i da grudi izgledaju veće.

 

Nosite odjeću sa dubokim “V” izrezom

 Prednost žena sa malim grudima u odnosu na one sa velikim jeste u tome da mogu savršeno da “izvuku” odjeću i sa najdubljim “V” izrezom.

 

Naglasite ruke i ramena

 Nosite odjeću koja će staviti akcenat na ruke i ramena, a ne na grudi. Košulja bez rukava  savršen je izbor.

 

Pokažite gola leđa

 Lijepa i njegovana leđa zaslužuju da ih pokažete. Haljine i majice bez leđa uvijek su moderne i pravi su izbor za vas. Ako se ne usuđujete da ih nosite bez brushaltera, nabavite onaj sa providnim ili samoljepljivim bretelama.

 

Naglasite struk

 Još jedan odličan način da pokažete svoje tijelo jeste uz pomoć strukirane odjeće. Majice i haljine zvonastog kroja vašem tijelu će podariti figuru pješčanog sata, a samim tim grudi će izgledati vizuelno veće.

 

Potražite odjeću sa ukrasnim detaljima

Odlučite se za odjeću sa ukrasima kako biste vizuelno povećali grudi. Što više detalja na majici ili haljini, to će grudi veće izgledati.

 

Poigrajte se sa teksturom

 Gornji dijelovi odjeće neka budu sa karnerima ili ukrasima kako biste dodali volumen, a da pri tome ne izgledate vulgarno.

 

Nosite veliku i široku odjeću

 Dame sa većim grudima trebale bi izbjegavati široku odjeću, jer će ih na taj način još više naglasiti. Međutim, žene sa malim grudima ne treba da brinu. Njima će ovakvi komadi odjeće savršeno pristajati. Džemperi sa reljefnim radom vizuelno će povećati grudi.

 

Izbjegavajte odjeću sa geometrijskim printovima

 Izbjegavajte odjeću sa geometrijskim oblicima, jer ćete “izravnati” gornji dio tijela. Umjesto toga izaberite majicu ili haljinu na preklop koja će savršeno odgovarati vašoj figuri.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info