8 stvari o vašoj vezi koje se nikoga ne tiču

0

Naravno da će drugi željeti da znaju što više o vama i vašoj vezi, ali nikada ne trebate imati obavezu da date odgovor na sledećih osam pitanja, bez obzira na to ko ih postavlja.

 

  • Zašto ne provodite praznike skupa? Zvuči kao trik pitanje? Ako neko sugeriše da nešto nije u redu zbog toga što vi i partner niste u mogućnosti da skupa provedete sve praznike, onda nema potrebe da bilo koga zadovoljavate odgovorom.
  • Kada ćete se vjenčati? To je vaša i samo vaša stvar. Na kraju, to će vas i pitati samo oni koji su već u braku (iz nama neobjašnjivog razloga).
  • Koliko on zarađuje? Apsolutno nema potrebe da to otkrivate prijateljima, a ni porodici. Ako žele, neka njega pitaju. Na kraju, on da je htio da to znaju vjerovatno bi im i rekao do sada.
  • Da li se često svađate? Ovo je zaista privatna, intimna stvar. Svaki par se svađa (neki više, a neki manje) i to je sasvim normalno. Učestalost vaših nesuglasica samo je vaša stvar i ničija drugo.

  • Hoćete li živjeti skupa prije braka? Osim ako niste skroz otvoreni sa porodicom i prijateljima (što znači, osim ako im uvijek govorite sve što se dešava u vašoj vezi) najbolje je ne pričati o zajedničkom životu sa partnerom dok se to zaista i ne desi. Svako će imati svoje mišljenje o datoj temi.
  • Šta ti se ne sviđa kod njega? To je razgovor koji trebate obaviti sa partnerom. Razgovor u kojem mu trebate dati do znanja da vam kod njega ne odgovaraju određene stvari. Ako o tome pričate sa (ne)dobronamjernim znatiželjnicima, stvari se veoma lako mogu izvući iz konteksta.
  • Koliko ćete potrošiti na vjenčanje? Ako planirate da se vjenčate i ako prijatelji i porodica ne snose troškove vjenčanja, onda i nema potrebe da im objelodanite cifru koju ćete potrošiti za taj svečani događaj. Vaš dan, vaš novčanik, vaša pravila.
  • Kada ćete imati djecu? Ako ste se nedavno vjenčali, to će vas sigurno svi pitati. Nemojte osjećati potrebu da date odgovor (bez obzira na to koliko puta će vam postaviti pomenuto pitanje).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info