Veliki, godišnji horoskop za 2016. godinu

0

Ovan

ovan

Ljubav. Nemojte zaboraviti da slika ulaska u novu godinu itekako daje svoj pečat svim nastupajućim dešavanjima. Ako pogledamo da se vaš vladar nalazi u polju ozbiljnih emotivnih odnosa, braka i to u napetom odnosu sa Merkurom, možemo tvrditi da neće sve ići lako i glatko, naročito u komunikaciji sa partnerom. Istina je da će se neke veze veoma uozbiljiti i biti spremne da pređu na viši nivo ulaskom Jupitera u znak Vage, znak odnosa – i to od septembra – ali taj isti period zbog napetog aspekta Jupitera i Urana donijeće pucanje odnosa, naročito onih bračnih. Saturn će iz znaka Strijelca svojim pozitivnim uticajem „milovati” vaš znak, ali pošto je ovo planeta sudbine, vremena, sporosti, karme, on u isto vrijeme naglašava da svojim relacijama moramo pristupiti pažljivo i odgovorno i cijeniti osobu koja je pored nas. Sve do maja mjeseca Ovnove će prvenstveno voditi strast i biće u potrazi za intenzivnošću pa je moguće da se pretvorite u pravog avanturistu, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Vrijeme za ispravljanje grešaka koje ste počinili u svom emotivnom životu traje do septembra, a to je istovremeno i period kada će neke priče koje bi mogle biti jake početi da se formiraju. Pored toga što zauzeti mogu praviti „kikseve” i šarati sa strane, postoji realna opasnost da vam se i članovi porodice miješaju u vezu sa partnerom što bi moglo voditi samo ka eskalaciji ionako zategnutih odnosa. Poslednje tromjesječje je napeto u bračnim zajednicama. Cijela godina je promjenljiva, sa naglaskom na strastima, dobrim i lošim.

Posao. Najveći fokus u poslovnom segmentu biće na ostvarivanju i proširivanju poslovnih saradnji. Ne očekujte pred sobom lagan put, jer će komunikacija sa saradnicima često biti loša i napeta. Shvatićete da sa kolegama nemate razumijevanje koje vam je potrebno da bi imali normalnu i lagodnu poslovnu svakodnevnicu. Ovnovi će tokom ove godine pokušavati da prodru na druga tržišta, vide se velike aktivnosti okrenute ka inostranstvu i drugim prostorima, ali moramo napomenuti da će sve ovo biti sa promjenljivim uspjehom. Period do polovine aprila je sa velikim šansama za zaradu i napredovanje, koristite priliku da promijenite neke stvari, jer vaš vladar Mars kreće tada retrogradnim hodom i sve do polovine avgusta moraćete da ispravljate greške i rješavate zaostatke iz prethodnog perioda. Saturn će vas svojim uticajem podržavati tokom cijele godine, a odgovaraće vam i odvajanje Urana iz kvadrata sa Plutonom, što će vam dati veću inicijativu i lakšu borbu sa pritiskom nadređenih. Budite ažurni u svojim finansijskim obavezama, jer se vide povremeni problemi sa sudovima i prinudne naplate.

Zdravlje. Vaš vladar će imati dosta dobre pozicije u prvom dijelu godine što će Ovnovima donijeti vitalnost i mnogo lakše prevazilaženje bilo kakve zdravstvene problematike. U vrijeme njegove retrogradnosti, od maja do septembra, možete lakše padati u depresivna stanja, osjećati nervozu i razdražljivost. Poslednja tri mjeseca 2016. godine mogu vam nabaciti neki kilogram viška i tada je potrebno više se kretati i voditi računa o ishrani, uzimati potrebne vitamine i minerale i izbjegavati ono što “truje” vaš organizam.

 

Bik

Bik

Ljubav. 2016. godina Bikovima obećava dosta solidnu emotivnu situaciju. Jupiter će biti u vašem polju ljubavi sve do septembra, a odgovara vam i njegov prelazak u znak Vage, jer će samo potencirati na tome da u svojim društvenim relacijama pronađete srodnu dušu za sebe. Doduše, mora se priznati da ovu godinu započinjemo konjukcijom vaše vladarke Venere sa Saturnom u znaku Strijelca pa će ovaj aspekt, kao i retrogradno kretanje Jupitera u polju ljubavi povremeno potencirati na povratku bivših emotivnih partnera u vaš život. Čini se da će vam se često noviteti i prošlost miješati i da povremeno ni vi sami nećete biti sigurni na koju stranu da se okrenete. Bračna partnerstva će morati da prođu određenu vrstu promjene, ako žele da učvrste svoj odnos, ali za to će imati priliku u drugom dijelu godine. Prvi dio može biti obilježen jačim povremenim tenzijama: ljubomora, posesivnost i sumnja će se javljati podjednako i kod vas i kod partnera. Što se onih u dužim emotivnim vezama tiče, potreba da se odnos dodatno učvrsti i podigne na neki viši nivo postajaće sve jača. Biće prilika i u prvom dijelu godine, ali prije da će vam kraj ljeta i početak jeseni donijeti nešto konkretno u tom smislu. Aspekti vam mogu donijeti ulazak u brak ili zajednički život i zbog prinove koja je na putu. U martu, maju, julu i avgustu slobodni imaju najbolje prilike da ostvare neke lijepe ljubavne priče. Za one koji su ostali “kratkih rukava”, novembar i decembar spremaju posebnu poslasticu i nov odnos ispunjen intenzitetom i strašću.

Posao. Sve vezano za posao i poslovne saradnje moraće da funkcioniše nešto sporije. Ovo ne znači da nećete imati ostvarenje koje želite već da ćete morati sa mnogo više takta i promišljenosti da prilazite svemu što radite. Sredite finansijsko stanje, odgovorno se postavite prema svakoj formi zaduženja ili kredita, jer sve ono što ne budete uspjeli da pokrijete ili što zanemarite može doći u poslednjem kvartalu godine do sudova. Generalno, postojaće potreba da vodite računa o legalnosti onoga što radite ili potpisujete pa obratite pažnju na sve ono što je neprovjereno ili što pak izgleda kao suviše dobro. Postojaće želja za pokretanjem novih saradnji i potreba da se okušate u nekim poslovima koji su novi za vas, ali će vas u svemu ovome usporavati problematična komunikacija i dogovori sa ljudima koji su vam bitni. Moraćete da naučite da se postavite na drugačije načine, da prihvatite novitete, a pojedini će morati da prođu neku formu obuke ili usavršavanja.

Zdravlje. Zdravstvena slika za Bikove tokom ove godine može biti solidna, ali ćete morati da ispunite neke preduslove. Težite statičnosti i pretjeranom uživanju u hrani, što bi se moglo odraziti na probleme sa mišićima i kičmom. Drugačiji režim ishrane i bavljenje nekim vidom rekreacije može itekako pomoći. Pored ovoga su naglašeni problemi sa štitnom žlijezdom, dijabetesom i hormonskom neravnotežom.

 

Blizanci

Blizanci

Ljubav. Ako pogledamo sliku ulaska u 2016. godinu, otprilike ćemo dobiti spoznaju u kom pravcu će se kretati vaše emotivne relacije. Polje braka u kome se nalazi tranzitni Saturn svakako mora pretrpiti određene teškoće, ali to je nešto na šta ćete, htjeli-ne htjeli, morati da se priviknete i prilagodite. Polje kuće i porodice pod uticajem je Jupitera, tako da je malo vjerovatno da će do nekih velikih razlaza doći – cijela situacija više liči na to da ćete zajedno sa partnerom morati da se ozbiljno bacite na analizu i rješavanje nekih problema, da riješite nešto što je već odavno trebalo da završite i sklonite sa dnevnog reda. Takođe, pozicija Jupitera govori i o tome da će oni u brakovima možda poželjeti da dodatno prošire svoju porodicu prinovom. Ili da porade nešto na svom stambenom pitanju. Ako pričamo o onima koji su u dužim emotivnim vezama, čini se da ćete vi i voljena osoba biti više jedno za drugo i da ćete moći da se u velikoj mjeri oslonite na svoje partnerstvo. Naravno, biće tu uspona i padova, nekih sitnih grešaka (najviše sa vaše strane), ali generalno su dosta dobri pokazatelji za emotivno zadovoljstvo. Sada nam ostaju još slobodni Blizanci koji nikako neće proći lošije od ostalih. U polje ljubavi u septembru mjesecu ulazi tranzitni Jupiter i svojim će dejstvom itekako uticati na to da se stepen usamljenih pripadnika blizanačke populacije drastično smanji. Ukoliko se ne “ovajdite” ranije u toku godine, računajte na poslednji kvartal 2016. kao trenutak svog emotivnog zadovoljstva.

Posao. Ako ljubav ide dobro, ne možete tražiti da i u poslu sve funkcioniše kako treba, zar ne? Da pojednostavimo – privatnici stoje dosta solidno i kod vas je jedina opasnost što u nekom trenutku možete pomisliti da vam je samo nebo poslalo osobu koja vam obećava kule i gradove. Vjerovatno će ostati sve samo na obećanjima pa vodite računa da ne ulazite u neke neprovjerene poslove sa nepouzdanim ljudima. Generalno – Blizanci će veoma brzo shvatiti da su kolegijalni odnosi mjesto nesporazuma i trzavica pa se nemojte pretjerano oslanjati na ljude kojima ste okruženi, jer pokazuju tendenciju da vas u presudnom momentu ostave na cjedilu. Želja za promjenama može biti naročito aktuelna polovinom godine i pojedini će se u tom trenutku odlučiti za kompletan zaokret u poslovanju. Poslednji kvartal ove godine za vas je najbolji period u poslovnom smislu, jer tada stičete potrebnu stabilnost, a tada će i finansijski segment znatnije krenuti uzlaznom linijom.

Zdravlje. Imate solidne zdravstvene predispozicije za 2016. godinu, ali ćete morati da ispunite neke preduslove. Promjene u načinu ishrane i više pokreta ono je što vam je neophodno. Ako bude problematike, ona će se vezivati za kičmeni stub, zglobove, bubrege, ali i za ekceme i druga kožna oboljenja.

 

Rak

Rak

Ljubav. Bračni odnosi su tokom 2016. godine prikazani kao dosta harmonični. Neke vaše teškoće, koje ste imali tokom prethodnog perioda već su na zalasku, vjerovatno će vam najviše smetati u prva tri mjeseca. Generalno, vi i bračni partner stojite u namjeri da održite svoju relaciju stabilnom. Vi lično ćete biti spremni na više popuštanja i kompromisa, ali će podrška druge strane ipak stajati. U poslednjim mjesecima ove godine se možete odlučiti na neku znatniju promjenu, u smislu da planirate dijete ili zajednički ulažete na renoviranje stambenog prostora. U dužim emotivnim odnosima prvi dio godine može biti problematičan, naročito ako vi budete potencirali na jačem definisanju veze ili insistirali da se voljena osoba odluči na neki značajniji korak naprijed. Na taj način samo uspješno možete tjerati partnera da izvrdava ozbiljne teme pa da čak u nekom trenutku insistira i na većoj slobodi. Pritisak sa vaše strane neće uroditi plodom pa ne insistirajte na njemu, već sačekajte drugi dio godine, naročito period od jeseni, kada će se neka pitanja sama nametnuti. Stići ćete vi do onoga što želite, samo ako budete malo pametniji i strpljiviji. Slobodnim Rakovima će neke jake emotivne priče izmicati iz ruku u većem dijelu godine. Uvijek će problem biti komunikacija sa potencijalnim partnerom, jer se jednostavno nećete “pronalaziti” po mnogim osnovnim pitanjima u vezi. Postojaće i kod vas sklonost da više flertujete pa čak da u nekom trenutku sjedite i na “dvije stolice”. Period od jula do oktobra donosi pravog partnera.

Posao. Veliki broj Rakova će se tokom ove godine okrenuti ličnim interesima i privatnim poslovima što će dati dosta dobre rezultate, naročito u drugom dijelu godine. Period novembar – decembar donosi neku zakonsku problematiku pa vodite računa o pravnim normama. Možete imati problema sa porezom. Generalno, poslovna situacija će biti promjenljiva. Najviše ćete biti usmjereni na očuvanje i unapređenje saradničkih odnosa, što se neće pokazati baš kao lak zalogaj. Ipak, vaše su pozicije dosta stabilne i ne očekujem da biste mogli imati većih problema. Pojedinima će se probuditi ambicioznost i svijest o sopstvenoj vrijednosti pa će s vremena na vrijeme biti potrebno spustiti loptu u kontaktu sa nadređenim osobama, koje čak mogu pomisliti da svojim postupcima ugrožavate njihov položaj. Ne budite nametljivi u prezentovanju svojih ideja i prijedloga i sve će funkcionisati mnogo bolje. I poslovno i finansijski, drugi dio godine će biti mnogo stabilniji, naročito poslednja tri mjeseca kada vas čak i prilivi mogu iznenaditi.

Zdravlje. Sklonost ka hedonizmu, pojačana potreba za hranom, naročito za slatkišima, Rakovima osim problema sa težinom može donijeti i povećanje šećera u krvi, ali i lošije stanje kože i kose. Povremeno radite analize krvi, ali i urina, jer će i bubrezi biti pod pritiskom. Sklonost ka povredama. Veći oprez u saobraćaju.

 

Lav

Lav

Ljubav. U bračnim odnosima pitanja ličnih vrijednosti i stavova prema bitnim životnim pitanjima moraće svakako da dođu na dnevni red. Ovo ne znači da će doći do razmimoilaženja, jer se vidi da ćete vi i bračni partner pokušavati da pronađete kompromis, ali treba napomenuti da su poslednja dva mjeseca u godini dosta problematična. One zajednice koje do tada nisu uspjele da se ustale i da partneri u njima pronađu rješenje za svakodnevne životne situacije, mogu lako doći i do odlučivanja o razdvajanju, razvodu. U dužim emotivnim vezama Lavovi će imati tendenciju da se čvrsto drže svojih stavova, dok će od voljene osobe očekivati da se prilagođava. U suštini, niste sasvim sigurni da zaista znate šta hoćete: u isto vrijeme biste željeli da zadržite pored sebe osobu sa kojom ste, ali ne volite da budete ograničeni na bilo koji način. Od oktobra mjeseca će vama lično neke stvari biti jasnije i moći ćete da odlučite da li ste spremni za neki ozbiljniji korak. Što se tiče slobodnih Lavova, vama svakako sleduju neke malo ozbiljnije emotivne priče, koje imaju karmičku konotaciju i gdje može postojati razlika u godinama. Očigledno je u ovom periodu potrebno da budete sa nekim ko “umije sa vama” i ko razumije vaše potrebe i težnje. Poznanstvo ovog tipa dogodiće se od drugog dijela septembra do kraja oktobra. Do tada uživajte, najviše u flertovanju.

Posao. Poslovni segment će jačati tokom 2016. i istina je da je vaša karijera u usponu, ali ni na koji način nemojte očekivati da ćete doći do ovoga lako. Iako će poneki put izgledati da sreća jeste na vašoj strani i da vam se otvaraju baš one situacije koje priželjkujete, na to se ne smijete osloniti, jer baš ta sreća pokazuje tendenciju da vas izda u najgorem momentu. Vi ćete biti korektni prema ljudima sa kojima radite, ali tako nešto ne očekujte od njih. Pojedine kolege će pokazati svoje pravo lice, naročito u drugom dijelu godine. Možete očekivati više saradnje i poslovnih partnera iz inostranstva, a sigurno je da će i vas put često voditi van granica zemlje. Od septembra mjeseca i ulaska Jupitera u vaše polje kretanja, komunikacije i dogovora, vaše pozicije se znantnije popravljaju, ali baš tada morate biti posebno oprezni, jer će vas svaki pogrešan korak vratiti unazad. Nećete biti nezadovoljni finansijskim dijelom, ali ćete imati problema sa otplatom kredita i dugovanja, a postoji tendencija da se dodatno zadužujete.

Zdravlje. Stres će vam predstavljati najveći problem tokom ove godine. Sve do proljeća računajte na nešto slabiji imunitet i sklonost ka virusnim prehladama, infekcijama, upalama. Posle toga popravljanje zdravstvenog stanja, da biste opet od jeseni upali u jedan statičan period kada će biti potrebno više rekreacije, a tada možete imati problema i sa kičmom i srcem.

 

Djevica

Djevica

Ljubav. Slobodne Djevice će morati da razriješe jednu nedoumicu i odluče da li da se vrate bivšem emotivnom partneru. Za tako nešto će se više puta tokom ove godine pružiti prilika, jer evidentno je da ono što ste osjećali ranije još uvijek nije u potpunosti potisnuto, nestalo. Nažalost, krajnji rezultat vašeg odabira je nepoznat, jer zavisi od postavki u vašim ličnim natalnim kartama, ali je evidentno da će taj “pogled u prošlost” biti jako aktuelan. No, neće ovo biti jedine zanimljivosti – bogat društveni život, nova poznanstva i proširivanje kruga prijatelja, dovešće vas u priliku da birate između više podjednako zanimljivih osoba. Sve do oktobra imaćete tendenciju da malo lutate, ali poslednji mjeseci godine vam već donose jaču želju za stabilnom vezom. Što se onih u dužim emotivnim odnosima tiče, očigledno je da će biti problema u komunikaciji i da ćete imati jača razmimoilaženja po pitanju pravca vaše veze. Vi sami možete u pojedinim periodima biti skloni isključivosti, čak i prekidanju odnosa, što vam se ne preporučuje, jer će vas bijes držati kratko i možete se žestoko pokajati poslije toga. Smirenija situacija ide u poslednjem kvartalu godine, kada se neke priče mogu pokrenuti ka ozbiljnijem nivou. Djevice u brakovima će proći najbolje, jer je želja za očuvanjem stabilnosti i kod vas i kod partnera dosta jaka. Uglavnom mirne situacije u porodičnom okruženju, ulaganje u kuću, a poslednja dva mjeseca ove godine mogu vama i bračnom partneru donijeti želju za prinovom. Proširenje i sređivanje stambenog prostora.

Posao. U odnosu na prethodnu godinu, poslovni segment ide ka napredovanju, a vidi se i da će finansijski rezultati biti znatno jači. Odmah upozorenje, baš što se tih finansija tiče – poslednja dva mjeseca 2016. mogu donijeti želju za rizičnim ulaganjima i zaradom na brzinu. Nekima će se ovo itekako isplatiti, ali nemojte računati mnogo na svoju srećnu zvijezdu i budite dosta obazrivi. Svoja zaduženja isplatite do tog perioda, jer tada kreću jače aktivnosti sudova i mogućnost postupaka protiv vas. Generalno, ono što je najočiglednije je vaša želja da se što prije pokrenete u nekom pozitivnom pravcu, što i ne bi bio problem, da niste skloni pravljenju grešaka i ishitrenim postupcima. Ako želite pravi savjet, onda naučite da sada ne možete dobiti ništa preko noći i da ćete morati da posvetite svoje vrijeme svakom detalju i sitnici. Međukolegijalni odnosi će povremeno klackati, ali će se sve završavati za dosta kratko vrijeme, bez većih posljedica po vas. Za vas je najjače vrijeme od septembra i ulaska Jupitera u polje posla i novca. Karijera kreće uzlaznom putanjom, a najbolji su novembar i decembar.

Zdravlje. Zdravstvene tegobe se tokom ove godine prikazuju kao prolazne i kratkotrajne, što ne znači da ne trebate da vodite računa o sebi. Energetski padovi i slabiji imunitet su najaktuelniji do kraja februara i tokom oktobra. Moraćete da vodite više računa u saobraćaju, a postoji i sklonost ka povredama, padovima, lomovima.

 

Vaga

Vaga

Ljubav. Drage Vage u bračnim odnosima, još uvijek niste završile sa problematikom koja vas vjerovatno već godinama unazad muči. Nestabilnost u ovom segmentu prisutna je i tokom ove godine i jedino što vam se može savjetovati jeste da sa više razumijevanja i tolerancije prilazite svakoj situaciji koja se pojavi kao aktuelna. Iako će u brakovima sve biti dosta promjenljivo tokom kompletne 2016. godine, ipak se poslednjih par mjeseci postavljaju kao najproblematičniji. Opozicija Jupitera iz vašeg znaka sa Uranom iz polja braka može pojedine brakove dovesti do tačke sa koje nema nazad. Nekim odnosima je definitivno istekao rok trajanja pa se potrudite da i vaš ne bude među njima. U dužim emotivnim odnosima naučite da cijenite svoju, ali i partnerovu slobodu, umjesto što konstantno pokušavate da ga stavite pod svoju “papuču”. Povremeno, raznorazna švrljanja i uplitanja u tajne odnose itekako će vam biti na pameti. Od partnera zahtijevate kompletnu vjernost i posvećenost, a sami nećete biti spremni da to ispunite. Lijepo sjedite i razmislite da li je odnos u kome ste zaista pravi za vas ili vam je potrebno nešto potpuno drugačije, neko kompletno novo. Ako odlučite da ste spremni za neki ozbiljniji korak, od septembra planirajte sa partnerom zajednički život ili svadbena zvona. A slobodne Vage? Pred sobom imate godinu koju ćete definitivno upamtiti. Nećete biti spremni da se iole smirite sve do jesenjih mjeseci, jer suviše će biti dobrog provoda, suviše će biti novih i zanimljivih ljudi u vašoj blizini.

Posao. Prvo malo o finansijskom segmentu na koji vas moram posebno upozoriti. Niko ne kaže da novca neće biti, ali će vaš odnos prema njemu biti, blago rečeno, katastrofalan. Trošićete ga kao da ga dobijate u neograničenim količinama i biti itekako skloni zaduživanju. Možete se zakopati u žestoka dugovanja, ako se ne trgnete na vrijeme. Što se poslovnog dijela tiče, ne može se reći da je loš, ali definitivno neće ispuniti vaša očekivanja. Možda vi smatrate da zaslužujete mnogo više od trenutnih pozicija, ali šefovi se najvjerovatnije neće složiti s vama, bar ne prije poslednjeg tromjesječja ove godine. Ono što je dobro jeste da možete pokrenuti neke važne saradnje i sklopiti dogovore, možda i sa stranim firmama, ali i u ovom segmentu morate imati jednu racionalnu crtu – obratite pažnju na detalje i ne dozvolite da budete prevareni i izmanipulisani. Od ulaska Jupitera u vaš znak tokom septembra pa sve do polovine decembra slijede veoma povoljne prilike, otvaranje novih tržišta i rizici koji se mogu isplatiti.

Zdravlje. Problemi sa stomačnim dijelom u prvom dijelu godine, dok ćete od drugog dijela, naročito od ulaska Jupitera u vaš znak biti skloni pretjerivanju u hrani. Ne samo da će ovo donojeti višak kilograma već će aktivirati i problem sa šećerom, jetrom, žučnom kesom, a biće i neprijatnih kožnih oboljenja.

 

Škorpija

Škorpija

Ljubav. Obzirom da planeta vladar Škorpija, Mars, ulazi u ovu godinu iz znaka Vage, gdje je izuzetno slab i još u napetim aspektima koji govore o problemima u komunikaciji u partnerskim odnosima, onda vam je sve jasno. Polje tajnih odnosa je jako naglašeno i Škorpije će itekako imati tendenciju da se aktiviraju kroz ljubakanja “sa strane”. Ako se već uplićete u ovu matematiku, budite svjesni da je više nego izvjesno da će partner otkriti šta se dešava kod vas. Ukoliko budete imali dovoljno snage i volje i izbjegnete ovakve situacije, svakako će povremeno problema biti, ali oni neće imati dovoljnu snagu da vas i odvoje. Najizazovniji periodi su tokom aprila i maja, avgusta i septembra i na samom kraju ove godine. Budite pažljivi. Nije mnogo drugačija situacija ni u bračnim vezama, s tim što će partner ovdje primijeniti veću kontrolu i pritisak na vas. Ako želite da se sve odvija koliko toliko mirno, budite spremni na iskrenost i otvorenost prema bračnom partneru. I bez prevare ćete imati problematike koje morate riješiti pa nemojte sebi bespotrebno komplikovati život. Očigledno je da su Škorpije tokom ove godine pod jednim jakim energetskim uplivom koji ih vuče ka strasnim i fatalnim odnosima, tako da će i slobodni dobiti svoj dio “kolača”. Mnogo prilika za avanturu stoji, ali najbolji period za pravu ljubav je u novembru i decembru.

Posao. Sve do druge polovine godine, Škorpije će morati da se u velikoj mjeri prilagođavaju i možda pristaju na poslove kojima nisu zadovoljne, a sve radi poboljšanja materijalne situacije i napredovanja. Umnog rada i energetskog trošenja kroz komunikaciju sa drugima ćete imati mnogo više nego što biste željeli, ali obzirom da se čvrsto držite onoga što ste zamislili, budite sigurni da će vam se ovo isplatiti. Na žalost, ništa sada ne ide na lagan način, jer Saturn u vašem polju posla i novca dozvoljava napredovanje samo korak po korak. Forma preokreta nastupiće kod vas od drugog dijela septembra, ali ćete vi put za njih utrti mjesecima unazad i to kroz dogovore i pregovore tajne prirode koje ćete imati sa ozbiljnim ljudima koji vas žele u svom poslovnom okruženju. Škorpijama je itekako naglašena promjena radnog mjesta, zaokreti u poslovanju i učešće u nekim novim radnim sredinama. Neće biti presjeka preko noći, jer ćete vi lagano graditi sebi odstupnicu i formirati nove puteve. Finansijski vam je najisplativiji poslednji kvartal.

Zdravlje. Tokom ove godine ćete lako gubiti energiju i imati padove imuniteta. Potrebno je da se ozbiljnije bacite na neku rekreaciju, mada ćete vi to odlagati do poslednjeg momenta. Bićete skloni da nabacite koji kilogram viška, a povremeno će vam trebati i ozbiljnija analiza krvi. Alergija na hranu, trovanje.

 

Strijelac

Strijelac

Ljubav. U bračnim odnosima postoji problematika koju i vi i partner uporno izbjegavate i gurate pod tepih. Koliko god da odlažete neke situacije, one će doći na dnevni red prije ili kasnije i vi ćete morati da se suočite sa njima. Možda su u pitanju lošiji porodični odnosi ili sumnja i neizvijesnost koja se provlači, možda je jedno od vas počelo da sumnja da ćete uopšte opstati kao par. Šta god bilo od ovoga, vrijeme je da nešto riješite, jer ako budete prepustili sudbini da to uradi sama od sebe, više je nego vjerovatno da ćete kraj godine dočekati u još dubljoj razdvojenosti nego sada. Što se Strijelčeva u dužim emotivnim vezama tiče, vi zaista smatrate da dajete sve od sebe da bi vaš odnos uspio. Doduše, malo je vjerovatno da je to i gledište vaše voljene osobe, koja pak nimalo nije zadovoljna tretmanom koji dobija od vas. Ne može se poreći da ćete vi povremeno biti suviše stegnuti u pokazivanju prave prisnosti, a kritizerstvo prema partneru će samo biti još jedna kap više u prepunoj čaši. Sve u svemu, jasno vam je da je pred vama godina sa velikim usponima i padovima u odnosima. U prvom dijelu 2016. godine, partner će biti na sve ovo još i ljubomoran, jer će smatrati da su neke vaše prijateljske relacije previše prisne ili da možda provodite suviše vremena na internetu i društvenim mrežama. Slobodni će biti dosta privlačni suprotnom polu, ali vi ćete se teško opuštati i davati svoju naklonost tek tako. U nekim stvarima ste odrasli i sazreli i ne zadovoljavaju vas više isprazni i površni odnosi. Vama će poslednja četiri mjeseca donijeti ono pravo.

Posao. Dokle god je Jupiter u znaku Djevice, tačnije do septembra mjeseca 2016. godine, nemojte računati na laka ostvarenja u poslovnom segmentu. Tek kada pređe u znak Vage i svojim uticajem malo “smiri” tranzitnog Saturna u vašem znaku, vidjećete prave rezultate svega onoga što ste uradili u prethodnom periodu. Septembar, oktobar i novembar donijeće vam više nego svi mjeseci zajedno prije toga. Tada očekujte i zaslužena priznanja za svoj rad, unapređenja i mnogo jače finansijske prilive. Tokom ove godine moraćete da naučite da se sa puno pažnje posvetite svojim poslovnim saradnjama i da ne odustajete čak ni onda kada smatrate da je već sve rečeno i pokušano. Kolegijalni odnosi će biti prilično dobri i možete računati na ljude sa kojima radite na dnevnoj bazi. Konkurencija može pokušavati da se povremeno umiješa u vaše planove, ali ovo je nešto što ćete uspijevati da riješite efikasno i brzo. Stresa preko posla nećete biti pošteđeni, ali uz malo više truda i napora, ovo može biti jedna dobra godina.

Zdravlje. Zdravlje će biti prilično solidno, ali punu pažnju posvetite stomačnom dijelu i organima za varenje. I kod vas će biti potrebno uraditi analize krvi, jer je moguća anemija i to naročito u proljetnim i jesenjim mjesecima. Moguća su trovanja hranom i alkoholom, a trebalo bi izbjegavati i pušenje. Povremena depresija aktuelna.

 

Jarac

Jarac

Ljubav. Krenimo od bračnih odnosa, gdje postoji neusaglašenost i loša komunikacija, što će samo dodatno biti potencirano. Vi imate neke svoje prioritete, bračni partner svoje i veoma rijetko uspijevate da ostvarite zajedništvo i povezanost, čak i po osnovnim životnim, porodičnim pitanjima. Ne treba da vas iznenadi što ćete i vi i druga strana imati povremeno izlete u flertovanje ili čak tajne odnose što, naravno, nimalo neće popraviti situaciju. Najteže će vam biti da prevaziđete sam početak 2016., a situacija će se drastičnije pogoršati i u poslednja dva mjeseca godine. Mnogo mira i strpljenja ako imate namjeru da prevaziđete ovo i opstanete kao par. Što se emotivnih odnosa tiče, vas dvoje ćete možda i uspjeti da prevaziđete probleme, a čini se da bi vam u tome najviše pomogla povremena zajednička putovanja i odmori, gdje će one iskre ljubavi koje ste tako duboko potisnuli ipak imati snagu da izbiju i reanimiraju vašu vezu. Slobodni će imati tendenciju da se upliću u fatalne, strastvene, ali izuzetno komplikovane odnose, nešto što može biti polutajno, nedefinisano, moguće i sa osobom sa kojom postoji veća razlika u godinama. Ili ćete pak biti ludo zaljubljeni u osobu koja ne živi u vašoj blizini ili sa kojom se jako rijetko viđate. Sve u svemu, čupajte periode sreće kada naiđu i nadajte se da ćete ovu godinu preturiti što prije preko glave.

Posao. U poslovnom segmentu jako čudna situacija – očigledno je da vas novac “hoće” i da ćete moći da kažete da ste zadovoljni svojim finansijama, što se ne bi moglo reći za sve ostalo. Moguće je da je vaša želja za isticanjem sebe i za nekom konkretnijom promjenom na bolje toliko jaka da ne uspijevate da se zadovoljite onim za šta smatrate da su “mrvice”. Željene pozicije vam izmiču iz ruku, najjači projekti se daju drugim osobama, a vi i pored dobrih ideja i motivisanosti nekako kaskate za ostalima. Ovako će u manjoj ili većoj mjeri biti sve do tog čuvenog septembra i ulaska Jupitera u vaše polje karijere. Obzirom da će tada biti u skladnom aspektu sa vladarom vašeg znaka i podržavati ga, od tog perioda računajte da se stvari mijenjaju u vašu korist. Jake osobe staju iza vas, autoriteti vas guraju u prvi plan i Jarčevi će konačno doći do onih ciljeva za koje se bore minimum godinu dana unazad. Samo upozorenje za poslednji mjesec u godini – samo oprezno u dogovorima, samo da je sve legalno i po zakonu. Do tog perioda, ako imate bilo kakva dugovanja, regulišite. Mogući pravni postupci i sukobi sa zakonom.

Zdravlje. U prvom dijelu godine ste zdravstveno prilično loši. Imunitet je ne u padu već u potpunoj dubiozi pa će se sve očas posla “kačiti” na vas. Mogući su i problemi sa zglobovima, kičmom, a naročito sa lumbalnim dijelom, karlicom. Nećete mnogo obraćati pažnju na ishranu pa ćete jako varirati što se kilograma tiče.

 

Vodolija

Vodolija

Ljubav. Bračni odnosi trebali bi uspjeti da preguraju ovu godinu bez većih posljedica. Neće sve biti savršeno, jer to jednostavno nije tako, ali se kod vas vidi da je zaista potrebno jako malo pa da vi i bračni partner uspijete da pronađete i zajednički interes, ali i kompromis po mnogim pitanjima. To će u velikoj mjeri zavisiti od vas, jer kada vi uspijete da savladate urođenu tvrdoglavost i kada se malo manje burno posvetite nekim pitanjima, lako uspijevate da se dogovorite oko svega sa partnerom. U suštini – vi ste glavni krivac pa se vi i mijenjajte i ne optužujte partnera. Neće baš sve duže emotivne veze imati takve “srećne završetke”, kao što je to slučaj sa onima u braku. Kod vas je malo drugačija situacija, jer i voljena osoba umije da se zainati i zatvrdoglavi isto kao i vi, što će naravno samo podstaći povremene sukobe. U prvom dijelu godine još ćete se kako tako i držati, ali od drugog kreće vrteška. Od septembra ćete potpuno prestati da obraćate pažnju na partnerove želje i gledati samo sebe, tako da od tog perioda i ide najkomplikovanije vrijeme za vas dvoje. Da se ne biste kajali zbog nekih poteza, savjet je da dobro razmislite prije nego što vaša veza ode u zaborav. A slobodni? Kako god okrenuli, vi ćete uglavnom uživati. Malo ćete miješati ljubav i prijateljstvo, mnogo se zabavljati, a ne može se poreći da ćete itekako biti primijećeni. Kada u jednom trenutku riješite da se malo smirite, a to će se dogoditi u poslednjem kvartalu 2016., naći će se osoba baš po vašoj mjeri za jednu strasnu i fatalnu vezu.

Posao. Podršku drugih imate, dovoljno sposobnosti imate, još samo da izađete iz nekih odnosa koji vas koče i u kojima, realno gledano, odavno ne vidite nikakvu perspektivu i sve je spremljeno za vaš uspjeh. E, ta neizvjesnost i nesigurnost vjerovatno vam u prvom dijelu godine i neće dozvoliti da uradite bilo šta konkretnije na jačanju svojih pozicija. Uvući ćete se u neku jednoličnu svakodnevnicu, otaljavati obaveze koje imate i čekati da vam prilika padne s neba. Ako se ta prilika ne pojavi sredinom 2016., onda slobodno računajte na nju od septembra. Vidi se da vi ne možete i nećete ostati na istom, već da idete na bolje, samo je pitanje u kom će se to tačno momentu i dogoditi. Neki od vas mogli bi napustiti svoje mjesto boravka i zaputiti se u inostranstvo. U suštini, idete tamo gdje vam je dobro, a nekim ponudama nećete moći da kažete “ne”. I vama će poslednji kvartal ove godine donijeti najbolje u finansijskom smislu, mada će neki od vas dio priliva uložiti u proširenje poslova . Nemojte samo pretjerano da se zalijećete, dobro razmislite i tek onda donesite odluku o ulaganju.

Zdravlje. Iako se vidi da će stres i nervoza i dalje biti jako prisutni u vašem životu, očigledno je da zdravstvene prilike, kako vrijeme bude odmicalo, za vas idu sve bolje. Primijenićete neke nove načine ishrane, okrenuti se zdravim navikama, baciti se na rekreaciju. Nije ni važno šta je tačno uzrok, kada vam čini dobro. Ne odustajte.

 

Ribe

Ribe

Ljubav. Imaćete osjećaj da vam ona prava ljubavna sreća, pravo zadovoljstvo, nekako uvijek izmakne za dlaku. Koliko god vam to izgledalo čudno, znajte da ponašanje partnera u velikoj mjeri zavisi od toga kako se vi ponašate i kako se postavite prema svojim emotivnim relacijama. Čini se da ćete očekivati previše i da ćete vrlo jasno pokazivati svoje nezadovoljstvo, da ćete često padati u neraspoloženje i duriti se kao dijete zbog toga što vam druga strana ne ispunjava želje. Teško vam je da budete racionalni, praktičniji, ali emotivni život i bliskost sa voljenom osobom ne sastoji se samo od ružičastih nijansi već i od problema i sitnica i svakodnevnice koja vama ponekad tako teško pada. I brakovi i duže emotivne veze će imati povremeno svoje padove, jer ćete se povlačiti u tišinu, a druga strana neće biti sigurna šta da uradi i kako da se postavi prema vama. Povremeno ćete sumnjati da niste dovoljno voljeni, povremeno ćete misliti da se partner okrenuo ka nekom drugom, a sigurno je da ćete i vi imati svoja bjekstva u flertovanja i malo tajne komunikacije da biste se oraspoložili i podigli. Promjene na bolje će nastupiti u poslednjim mjesecima godine. Oni koji su slobodni mogu imati velike emotivne zanose i fatalna zaljubljivanja, čiji ishod baš i neće biti najsrećniji. Oktobar mjesec će vam donijeti ipak “nadoknadu” za sve promašaje i osobu koju je vrijedelo čekati.

Posao. U poslovnom segmentu su dosta bolje okolnosti nego u ljubavnom životu. Najvažnija će vam biti finansijska sigurnost i jaki prilivi, a toga će itekako biti. Neka vas makar novac hoće. Doduše, u prvim mjesecima godine ćete i kroz neka neisplativa ulaganja uspjeti da ostanete bez dijela novca, ali ćete to brzo uspjeti da nadoknadite. Poslovne saradnje su prikazane kao stabilne, a obradovaće vas i što će vam se neki stari klijenti i poslovni partneri ponovo obratiti i napraviti dogovor sa vama. I privatnici, ali i oni koji rade za drugog, moći će da se pohvale napredovanjem koje će, doduše, ići postepeno, ali vi ste na prava priznanja naučili da čekate. Baš ta priznanja i unapređenja idu od jeseni i period do kraja godine može vam donijeti više nego bilo šta čemu ste se nadali. Kroz neke dogovore i malo rizika dodatno ćete popuniti svoj novčanik i kućni budžet. Saradnje sa strancima i drugim prostorima aktuelne su tokom cijele 2016. godine. Kolegijalni odnosi će biti dobri sa ljudima s kojima radite. Možete da se oslonite na njih.

Zdravlje. Koliko god se trudili da vodite računa o sebi, u prvom dijelu godine imate jedan kompleksniji zdravstveni pad. Ne samo da će imunitet biti slab pa ćete lako podlijegati svim sezonskim bolestima i virusima, već ćete imati problema i sa kičmom, nogama, venama. U drugom dijelu godine situacija je bolja.

 

Izvor: Love sensa

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info