9 stvari zbog kojih muškarac postaje momentalno neodoljiv

0

On može biti toliko jak da pomijera planine, tako lijep da zasljepljuje sve oko sebe ili možda imati stvari o kojima se samo može sanjati, ali ako nema bar pola od sledećih devet osobina, sve navedeno pada u vodu.

 

  • Snaga. Ne postoji ništa privlačnije od muškarca koji je prizemljen i čije tiho samopouzdanje signalizuje, bez trunke arogancije, da nikome ne treba da se dokazuje.
  • Ranjivost. Muškarac nije snažan ukoliko nije i ranjiv. To znači da vam može reći šta želi, kada se boji, šta osjeća prema vama, šta je uradio da popravi grešku koju je napravio, šta je prevazišao, šta ga “baca” na koljena. Bez transparentnosti ne može biti ni istinske intimnosti.
  • Integritet. Ovaj “sastojak” razdvaja dječake od muškaraca. Iako mogu zasjeniti na početku, ženskaroši i narcisoidni muškarci služe se lažima i jeftinim trikovima zarad lične dobiti. Ne postoji ništa privlačno kod muškarca koji se pravi da je ono što nije, koji nema duboke emocije i kojeg nije briga koliko “krvi” ostavlja iza sebe.
  • Intelekt. Kritički način razmišljanja i neutaživa žeđ za učenjem kao i nadarenost za prepoznatljiv način samoizražavanja stvaraju muškarca koji je veoma privlačan. Jer, ništa mu ne vrijedi ako je samo zgodan. Baš ništa.
  • Smisao za humor. Naravno, niko ne kaže da on treba biti klaun kojem se stalno smijete, ali veoma je teško povezati se s nekim ko je bukvalista, preozbiljan i ko se rijetko smije.

  • Velikodušnost. Škrtost je odbojna. I to ne samo škrtost na novcu već i ona na emocijama. Dok rasipanje novca i emocija ukazuju na nedostatak kontrole ili samopoštovanja, škrtost ukazuje na sklonost stvarima nauštrb ljudima. Zaista, nije nimalo privlačno biti s nekim ko se emocionalno i fizički suzdržava.
  • Toplina. Veoma je teško povezati se s nekim ko je oko sebe podigao zidove. Saosjećanje, empatičnost, osmijeh, blagi smijeh – sve ove osobine će vas “razoružati”, u pravom smislu te riječi. Ljubaznost je privlačna. Jednostavno jeste.
  • Svjesnost. Sposobnost da budemo svjesni i prisutni u trenutku, čak iako je taj trenutak bolan, krajnji je oblik ambicije, jer zahtijeva posvećenost ličnom rastu koji nije za one sa slabim srcem. Zbog muškarca koji zrači mirnim samopouzdanjem, koji je u stanju da ostane miran i pribran kada se suoči sa izazovima, velikom broj žena klecaju koljena.
  • Partnerstvo. Muškarac koji ne pokušava da dominira u bilo kojem slučaju, koji razumije potrebu za kompromisima, reciprocitetom, kumunikacijom i poštovanjem zapravo je muškarac vrijedan divljenja. Nemojte gubiti vrijeme sa muškarcima koji pokušavaju da vas upletu u svoje “igrice” i koji žele da vas kontrolišu samo da bi se osjetili kao muškarci. To nisu muškarci već kukavice.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info